Πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά αλά ιταλικά

13:39 22/9/2019 - Πηγή: iPop

Πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά αλά ιταλικά για να φάει όλη η οικογένεια και ένα και δύο πιάτα! Απαραίτητη συνοδευτική χωριάτικη σαλάτα και ίσως λίγη φέτα.

Τα γεμιστά είναι ένα αγαπημένο μας πιάτο. Λατρεύουμε την παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνει η μαμά και η γιαγιά μας, αλλά λατρεύουμε και τις εναλλακτικές συνταγές σαν κι αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα και έχει άρωμα Ιταλίας.

Τι θα χρειαστείς για τα γεμιστά αλά ιταλικά;4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο1 κιλό κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας2
κουταλάκια του γλυκού ιταλικά καρυκεύματα1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς1 κονσέρβα με ντομάτες σε κύβους1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα ½ φλιτζάνι παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικόΠώς θα φτιάξεις τα γεμιστά αλά ιταλικά;Συνταγή:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στη άκρη.Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και στη συνέχεια τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο ταψί.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τα ιταλικά καρυκεύματα, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τις ντομάτες και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για ένα λεπτό.Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε σε αυτή, το ρύζι, ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα και ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα.Ρίχνουμε στη συνέχεια τη γέμιση μέσα στις πιπεριές κι από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά.Ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τις πιπεριές λίγο νερό και τις αφήνουμε να ψηθούν χωρίς να τις σκεπάσουμε για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λίγο φρέσκο ​​βασιλικό και σερβίρουμε τις πιπεριές όσο είναι ακόμα ζεστές! Καλή όρεξη!Δες κι αυτό:

Δύο διαφορετικοί τρόποι για να γεμίσεις τις πιπεριές!

Photo: wellplated.com

Το άρθρο Πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά αλά ιταλικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα