Απεργία στα ΜΜΜ την Τρίτη: Ποια Μέσα τραβούν χειρόφρενο

20:31 21/9/2019 - Πηγή: iPop

Ταλαιπωρία αναμένεται να υποστεί το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας αποφασισαν να προχωρήσουν σε απεργία στα ΜΜΜ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο.

Απεργία

στα ΜΜΜ την Τρίτη ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) για 24 ώρες διαδηλώνοντας «ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων», όπως αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να συμμετέχουν και εκείνοι στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων µε στάσεις εργασίας την Τρίτη (24/09) για τις γραµµές 1,2,3 από έναρξη λειτουργίας έως 9:00 και από 21:00 έως λήξη της και για το δίκτυο του τραμ από έναρξη λειτουργίας έως 07:00 και από 23:00 έως λήξη της κυκλοφορίας.

To Google Maps θα μας λέει πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο ή το τρένο

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση στοχεύουν να  νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, να παρακάμψουν τα καταστατικά των σωματείων με εξουσιοδοτική διάταξη για απόφαση από τον υπουργό εργασίας, να φακελώσουν τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση (μέσω αρχικά του ηλεκτρονικού μητρώου οργανώσεων και των διοικήσεών τους), καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με φυσική παρουσία, όπως τις γενικές συνελεύσεις.

Δεμένα και τα πλοία μαζί με την απεργία στα ΜΜΜ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Ταλαιπωρια και την Πέμπτη

Και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το επιβατικό κοινό θα έχει να αντιμετωπίση ταλαιπωρία καθώς δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Διάβασε επίσης:

Συνελήφθη στη Μύκονο ο αεροπειρατής της TWA

Το άρθρο Απεργία στα ΜΜΜ την Τρίτη: Ποια Μέσα τραβούν χειρόφρενο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα