H ΚΝΕ αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με ένα συγκινητικό βίντεο

11:00 22/9/2019 - Πηγή: iPop

H ΚΝΕ αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με ένα συγκινητικό βίντεο που περιλάμβανε εμφανίσεις του σπουδαίου μουσικού σε προηγούμενα φεστιβάλ της. 

Με ένα συγκινητικό βίντεο η ΚΝΕ αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κατά τη διάρκεια του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, προκειμένου να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τον αγαπημένο μουσικό,

ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκε στη σκηνή ένα επτάλεπτο βίντεο με εμφανίσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε προηγούμενα φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρευρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Σημειώνεται ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε από τους φίλους της διοργάνωσης και είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις, ενώ στο βίντεο η γνώριμη και αγαπημένη φωνή με την προτροπή «ένα μόνοι σας τώρα» από την εμφάνισή του στο 39ο Φεστιβάλ έδωσαν την αίσθηση ότι ήταν εκεί, «ρίχνοντας κόκκινο στη νύχτα…».

Παράλληλα, λίγο πριν προβληθεί το βίντεο, την εμφάνιση τους στη σκηνή είχαν μόλις ολοκληρώσει ο Γιώργος Νταλάρας με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, οι οποίοι ερμήνευσαν τον «Νότο», ένα απ’ τα πιο αγαπημένα κομμάτια του Μαχαιρίτσα, διερωτώμενοι «ποια πόλη, ποια χώρα, ποια θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα».

Τέλος, στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν «ρίξει κόκκινο στη νύχτα» οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας, όπως ένας πολύ καλός φίλος του φεστιβάλ που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας».

Με τον δικό του τρόπο αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Διάβασε ακόμη:

Συγκίνηση στο Καλλιμάρμαρο: Έτσι αποχαιρέτησαν τον Μαχαιρίτσα | Video

Το άρθρο H ΚΝΕ αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με ένα συγκινητικό βίντεο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΝΕ, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,kne, lavrenti machairitsa