Τσαβούσογλου για Συρία: Στόχος μας η επίτευξη εκεχειρίας πριν την έναρξη του νέου έτους

11:21 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Για τους στόχους της χώρας του μίλησε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας πως επιθυμεί να επιτύχει την εκεχειρία στη Συρία πριν από το νέο έτος.

Ο Τούρκος Υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο δίκτυο AHaber, δήλωσε πως η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ και ξεκαθάρισε, πως από κοινού με την Ρωσία στοχεύει στο να γίνουν εγγυήτριες της εκεχειρίας.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

σημείωσε: Δεν υπάρχει κάποια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος στην πόλη αλ-Μπαμπ της Συρίας» ενώ δήλωσε:

«Οι ΗΠΑ δεν παρέχουν υποστήριξη από αέρος στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία επιχείρηση στη Συρία εξαιτίας της πίεσης από την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας YPG».

Θυμίζουμε, πως την Τετάρτη η Τουρκία ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τη Ρωσία έχουν προετοιμάσει συμφωνία εκεχειρίας για τη Συρία, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία- Ρωσία δίνουν τα χέρια για την εκεχειρία στη Συρία- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο;

The post Τσαβούσογλου για Συρία: Στόχος μας η επίτευξη εκεχειρίας πριν την έναρξη του νέου έτους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα