Χάσμα μεταξύ Ε.Ε.- ΔΝΤ- Διαφαίνεται όμως πρόοδος

12:54 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Την πληροφορία πως το χάσμα μεταξύ Ε.Ε.- ΔΝΤ παραμένει επιβεβαίωσε πηγή της Ευρωζώνης λίγες μόνο ώρες μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις του EWG επισημαίνοντας: «Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους, ωστόσο σημειώνεται πρόοδος».

Να θυμίσουμε πως στις συζητήσεις της Πέμπτης διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με το βασικό πακέτο της αξιολόγησης των 5,4 δισ. ευρώ αλλά επίσης

και με το όσο εφεδρικό των 3,6%.

Γιατί παραμένει το χάσμα;

Οι διαφορές παραμένουν καθώς το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω. Ο διεθνής οργανισμός σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί πως τα μέτρα τα οποία συζητούν οι Ευρωπαίοι δεν αναμένεται να δώσουν λύση σε βάθος χρόνου, αλλά θα περιορίζονται «σε μια διαχείριση για τα επόμενα χρόνια και φυσικά δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα».

Μάλιστα, κοινοτικές πηγές από την πλευρά των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι οι δυσκολίες παραμένουν χωρίς όμως να υπάρχει αδιέξοδο.

Τα θέματα του EWG:

Μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ παρουσίασε η ελληνική Κυβέρνηση στη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Η Κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Χουλιαράκη, δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα το πακέτο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δις, μαζί με τις διατάξεις τα κόκκινα δάνεια που θα πωληθούν αλλά και τον αυτόματο «κόφτη».

Τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δις ευρώ παραμένουν «αγκάθι» καθώς οι Θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ ζητούν συγκεκριμένα μέτρα. Διαφωνία αποτελεί επίσης το κατά πόσον ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται μετά την έκθεση της Eurostat ή την αξιολόγηση.

Η πρόταση των δανειστών:

Πρόταση και επιθυμία των δανειστών είναι ανά τρίμηνα να λαμβάνεται η απόφαση εάν χρειάζονται τα έκτακτα μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται αυτόματα.

Ποιες αυξήσεις φόρων περιλαμβάνονται στα κείμενα που επεξεργάζεται το EWG;Αύξηση ΦΠΑ από 23 σε 24%Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ειδικά στη βενζίνηΑύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπύραΦόρος κατανάλωσης στον καφέ και το ηλεκτρονικό τσιγάροΝέο σύστημα φορολόγησης αυτοκινήτων με βάση την αξίαΦόρος πληρότητας σε ξενοδοχεία άνω των 2 αστέρωνΦόρος στα τυχερά παιχνίδιαΊσως εισφορά στους συνδρομητές Ίντερνετ και συνδρομητικής τηλεόρασηςΑλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια και αυξήσεις στους συντελεστές για να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ

The post Χάσμα μεταξύ Ε.Ε.- ΔΝΤ- Διαφαίνεται όμως πρόοδος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα