Παράταση στο “λουκέτο” των καταστημάτων, σύμφωνα με νέα απόφαση

14:22 29/3/2020 - Πηγή: iPop

Παρατείνεται το “λουκέτο” στα καταστήματα λόγω κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της χρονικής επέκτασης του κλεισίματος των καταστημάτων, που εκδόθηκε από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, αναφέρεται πως το μέτρο που αφορά το “λουκέτο”

στα καταστήματα λόγω κορονοϊού παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου.

Να θυμίσουμε πως η προηγούμενη απόφαση αφορούσε το χρονικό διάστημα 14 με 27 Μαρτίου 2020.

Κυκλοφόρησε η ΚΥΑ της χρονικής επέκτασης του κλεισίματος των καταστημάτων. Προχωράμε με Σχέδιο και Πειθαρχία! pic.twitter.com/VOiDVFgPGG

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 29, 2020

Την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για 4 ακόμα νεκρούς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα με τη λίστα των θανόντων να μακραίνει και τα θύματα στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 36. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με το Open TV, τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας άνδρας 65 ετών στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ένας ακόμη άνδρας 65 χρόνων στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένας 77χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς κι ένας ασθενής αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Σισμανόγλειο.

Να θυμίσουμε πως μέχρι χθες, Σάββατο 28 Μαρτίου, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 1.061.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και ειδικούς, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό. Όλα δείχνουν πως η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, έχει βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα και τους επιστήμονες να κερδίσουν χρόνο και η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη. Ωστόσο, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο κ. Τσιόδρας δεν είναι ώρα για εφησυχασμούς αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα αυτά θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Κορονοϊός: Όλα τα βήματα για το επίδομα των 800 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμα:

Το GIF για τον κορονοϊό που θα σε ταρακουνήσει | Μέχρι τέλη Απριλίου η καραντίνα;

Photo: Δώρα Αντωνίου

Το άρθρο Παράταση στο “λουκέτο” των καταστημάτων, σύμφωνα με νέα απόφαση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα