Παράταση για τις εκπτώσεις- Πού είναι ανοιχτά τα καταστήματα και πού ψωνίζουμε μόνο online;

15:08 1/3/2021 - Πηγή: iPop

“Κλείδωσε” η παράταση για τις εκπτώσεις του Χειμώνα, αφού δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι προσφορές θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση, «εξαιρετικά για το έτος 2021, η τακτική εκπτωτική περίοδος της υποπερ. (αα), της περ. (α) “Τακτικές εκπτώσεις” της παρ. 1 του δέκατου πέμπτου άρθρου του ν 4177/2013 “Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της

παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις” (Α’ 173), παρατείνεται έως και την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021».

Προς το παρόν βέβαια δεν λειτουργούν τα καταστήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Παράταση για τις εκπτώσεις: Πού είναι ανοιχτά και πού κλειστά τα καταστήματα;

Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά σε πολλές περιοχές έως τις 8 Μαρτίου, ημερομηνία μέχρι την οποία έχει παραταθεί το lockdown, ενώ αυτή η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θεωρείται κρίσιμη καθώς ίσως ληφθούν οι αποφάσεις για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Στις πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο επιτήρησης) τα καταστήματα είναι ανοιχτά, λειτουργώντας με τους εξής κανόνες:

Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.Τήρηση απόστασης δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.Υποχρέωση επιχειρήσεων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 20:30.

Σημειώνεται, ότι μετακίνηση για αγορές γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2, ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Το SMS για ψώνια έχει διάρκεια δύο (2) ωρών.

Σε όλες τις κόκκινες περιοχές, δηλαδή εκείνες που είναι σε επίπεδο αυξημένου, το λιανεμπόριο λειτουργεί με τη μέθοδο του click away.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Λευκάδα, εκτός του ΜεγανησίουΘεσπρωτίαΣύροςΣάμοςΗράκλειοΚόρινιος Δήμος ΆρταςΔήμος ΔιδυμότειχουΔήμος ΛοκρώνΔήμος Αμφιλοχίας.ΚεφαλλονιάΗλεία (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας)ΘεσσαλονίκηΧαλκιδικήΡέθυμνοΘάσοςΔήμος Αγιάς Δήμος Πύδνας-Κολινδρού Δήμος Ζίτσας Δήμος Ναυπλιέων Δήμος Άργους- Μυκηνών Δήμος Τανάγρας Δήμος Θηβαίων

Σε αυτές τις περιοχές:

Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν μέχρι τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου οι εξής περιοχές:

Αττική Εύβοια (πλην Σκύρου)ΑχαΐαΑρκαδία Δήμος Καλυμνίων Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτές τις περιοχές έχει ανασταλεί εξ’ ολοκλήρου η λειτουργία του λιανεμπορίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παράταση για τις εκπτώσεις- Πού είναι ανοιχτά τα καταστήματα και πού ψωνίζουμε μόνο online; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα