Παραμονή Πρωτοχρονιάς με lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν και το ωράριο των καταστημάτων

11:58 31/12/2020 - Πηγή: iPop

Μια διαφορετική παραμονή Πρωτοχρονιάς θα κάνουμε φέτος με αρκετούς περιορισμούς, ώστε να αποφευχθούν οι συναθροίσεις σε ρεβεγιόν. Όλα τα μέτρα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και το ωράριο των καταστημάτων.

Ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς η κυβέρνηση εστιάζει στην τήρηση των κανόνων, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού, συστήνοντας τους πολίτες να αποφύγουν τις συναθροίσεις σε σπίτια. Επιπλέον, θα υπάρχουν μπλόκα στους δρόμους και αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή για κρυφά ρεβεγιόν και χαρτοπαικτικές λέσχες.

Ποια τα μέτρα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Από τις 10 το βράδυ ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ισχύει μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Υπάρχει ανώτατο όριο 9 ατόμων και από 2 οικογένειες μόνο για το εορταστικό τραπέζι, όπως και η αποστολή γραπτού μηνύματος (sms) στο 13033 με τον κωδικό 6, τόσο για την άφιξη, όσο και για την αποχώρηση από το ρεβεγιόν, κάτι που ισχύει και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αφού την παραμονή μετά τις 22:00 δε θα μπορούμε να μετακινηθούμε για να πάμε σε ρεβεγιόν.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια με παρουσία πιστών: ένας πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Σήμερα, 31 Δεκέμβρη, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια με τα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν με ωράριο 08:00 – 20:00. Από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά τα κρεοπωλεία. Τα καταστήματα που λειτουργούν με click away είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως τις 21:00 για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς.

Να θυμίσουμε πως σε ό,τι αφορά στα καταστήματα – εκτός από τα βιβλιοπωλεία – η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία.

Την 1η Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω επίσημης αργίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παραμονή Πρωτοχρονιάς με lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν και το ωράριο των καταστημάτων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα