Μάθε τις ευεργετικές αλλαγές που προσφέρει το περπάτημα για μισή ώρα κάθε μέρα

16:52 30/12/2020 - Πηγή: iPop

Λένε ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για την υγεία και δεν έχουν άδικο. Πέρα από υγεία, όμως, προσφέρει ιδιαίτερες αλλαγές στο σώμα, αλλά και στη διάθεση. Περπάτημα και υγεία πάνε μαζί και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τις αλλαγές που σου προσφέρει αυτός ο συνδυασμός.

Οι αλλαγές που σου προσφέρει το περπάτημα

Βελτιώνει τη διάθεση

Αν νομίζεις ότι το μόνο που χρειάζεσαι στο τέλος μια κουραστικής μέρας είναι ένα ποτήρι κρασί ή μερικά κομμάτια σοκολάτας, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει το περπάτημα.

Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα και υγεία πάνε μαζί και ως αποτέλεσμα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, σας εκθέτει επίσης στο φυσικό φως του ήλιου και απομακρύνει τον κίνδυνο της εποχικής κατάθλιψης, η οποία εμφανίζεται συνήθως φθινόπωρο και χειμώνα.

Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Pexels

Αν νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει» στη δουλειά ή αναζητάς μια λύση σε κάποιο δύσκολο πρόβλημα, σου προτείνω να πας για περπάτημα. Σύμφωνα με μελέτες μια βόλτα με τα πόδια ενισχύει τη δημιουργικότητα. Τεστ που έγιναν σε ανθρώπους ενώ κάθονταν και ενώ περπατούσαν ή έκαναν τζόκινγκ, έδειξαν ότι οι τελευταίοι σκέφτονται πιο δημιουργικά.

Αδυνατίζει

Αν περπατάτε συστηματικά, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι μπαίνετε πιο εύκολα στο αγαπημένο σας τζιν. Ακόμη και αν η ζυγαριά δεν δείχνει μεγάλη διαφορά, βελτιώνεται η ανταπόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία παίζει ρόλο στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Το καθημερινό περπάτημα επιταχύνει τον μεταβολισμό λόγω της καύσης θερμίδων και προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε τις ευεργετικές αλλαγές που προσφέρει το περπάτημα για μισή ώρα κάθε μέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα