Παραίτηση Dijsselbloem ζητά ο Ευρωπαϊκός Νότος

14:41 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι δηλώσεις του Dijsselbloem ότι κάποιες χώρες «ξόδευαν χρήματα σε γυναίκες και ποτά», όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων από τις «θιγμένες» χώρες του Νότου, οι οποίες ζητάνε την παραίτηση του.

Ωστόσο, την κατάσταση προσπάθησε να διορθώσει ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Eurogroup, ο οποίος δήλωσε ότι «ο κ. Dijsselbloem δεν αναφέρθηκε σε καμία χώρα και σε καμία ομάδα χωρών, κατά τη συνέντευξή του», σημειώνοντας πως «το μήνυμα του Προέδρου αφορούσε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και ήταν ότι “η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις”».

Σε μια προσπάθεια να «μαζέψει»

τις δηλώσεις του Dijsselbloem, ο εκπρόσωπός του συνέχισε λέγοντας πως «υποστήριξε πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στους δημοσιονομικούς κανόνες».

Την ίδια στιγμή, όμως, ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας M. Renzi σε ανάρτηση του στο Facebook αφού πρώτα χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Dijsselbloem ως «ανόητες», λαμβάνει ανοιχτά θέση τονίζοντας ότι o κ. Dijsselbloem θα πρέπει να απομακρυνθεί κι αυτό «μολονότι ανήκει στην πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών»

Ο ίδιος εκφράζει την άποψη πως ο Πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να παραιτηθεί «και για τον ίδιο και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών Θεσμών».

Ταυτόχρονα επαναφέρει την άποψη του για απευθείας εκλογή υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην συνέχεια αναφέρει ότι «πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά των λαϊκιστών, χωρίς να πάψουμε να είμαστε λαϊκοί».

O τέως Ιταλός Πρωθυπουργός κλείνει λέγοντας ότι «εργαζόμαστε για μία Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι της γραφειοκρατίας» με αφορμή την άτυπη Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια της Ε.Ε. στη Ρώμη, το Σάββατο.

Στην συνέχεια, την παραίτηση του ζήτησε και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα λόγια του Ολλανδού πολιτικού «ρατσιστικά, ξενοφοβικά και σεξιστικά» και δήλωσε ότι η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη μόνο όταν ο Dijsselbloem σταματήσει να είναι επικεφαλής του Eurogroup.

Η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη ως κοινό σχέδιο την ημέρα που ο κ. Dijsselbloem θα σταματήσει να είναι επικεφαλής του Eurogroup και θα ζητήσει ξεκάθαρα συγγνώμη από όλες τις χώρες και τους πολίτες που προσβλήθηκαν βαθιά από τα σχόλιά του

Τέλος, Ισπανός ευρωβουλευτής, χαρακτήρισε και αυτός τα σχόλια του Dijsselbloem «ρατσιστική και σοβινιστική προσβολή στις χώρες του Νότου και τις γυναίκες σε αυτές» τον κάλεσε να παραιτηθεί.»

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η Ισπανία εδώ και καιρό προσπαθεί να θέσει τον υπουργό οικονομικών της ως επικεφαλής του Eurogroup.

Κομισιόν: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει»

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει» απαντάει η Ευρωπαϊκή επιτροπή μέσω του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά, σχετικά με τα σχόλια του Προέδρου του Eurogroup του Dijsselbloem για τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε γερμανική εφημερίδα.

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει. Η Επιτροπή είναι γνωστό ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jean – Claude Juncker πάντοτε εκφράζει το σεβασμό, τη συμπάθεια και την αγάπη του για τις χώρες της νότιας Ευρώπης» απαντάει ο Σχοινάς κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής σήμερα καθώς κλήθηκε να τοποθετηθεί στις δηλώσεις του Eurogroup.

Διαλύει τον Dijsselbloem η Αναγνωστοπούλου για τις προσβλητικές του δηλώσεις με κάλεσμα των γυναικών του Νότου

Μέσω Facebook Post σχολίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, τα λεγόμενα του Προέδρου του Eurogroup για τις γυναίκες και τα ποτά.

Η κα Αναγνωστοπούλου μιλάει για την ανυπαρξία ιδεολογιών, πολιτικών και κάνει λόγο για τη διάκριση «Νότιων» και «Βόρειων» που έκανε ο Dijsselbloem.

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι “Νότιοι” και οι “Βόρειοι” (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το “λάφυρο” των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες “λάφυρο”)».

Η ίδια συνεχίζει στην ανάρτησή της λέγοντας πως «ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ “πουτάνες” (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις “πουτάνες” γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί».

Η αναπληρώτρια Υπουργός κάνει κάλεσμα στις “πουτάνες” του Νότου «να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι “γυναικεία” υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη. Μία “πουτάνα” του Νότου».

The post Παραίτηση Dijsselbloem ζητά ο Ευρωπαϊκός Νότος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα