Πανικός στη Στοκχόλμη λόγω διαρροής χημικών- Εκκενώνεται η περιοχή

15:43 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι της Στοκχόλμης λόγω διαρροής χημικών που σημειώθηκε σε εργαστήριο της. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα μέχρι στιγμής τα άτομα τα οποία έχουν εκκενώσει την περιοχή -καθώς υπάρχει φόβος έκρηξης- έχουν ξεπεράσει τα 500.

Μάλιστα το Russia Today επισημαίνει πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κάνουν το γύρο του κόσμου 11 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς τραυματίσθηκαν.

BREAKING: Hundreds evacuated after chemical leak in

#Stockholm, Sweden https://t.co/Q2Y081mqf0pic.twitter.com/xlKXEJ4nzC

— RT (@RT_com) May 12, 2016

Η χημική διαρροή φέρεται να ξεκίνησε στον έβδομο όροφο του κτιρίου του εργοστασίου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sven-Erik Olsson ανέφερε:

«Υπήρξε μια διαρροή φυσικού αερίου σε αυτό το δωμάτιο. Ίσως πρόκειται για τη χημική ουσία τολουόλιο. Σε συμπυκνωμένη μορφή αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης».

Ενώ τόνισε πως στο σημείο έχουν μεταβεί αρκετά ασθενοφόρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι έχουν αισθανθεί ζάλη και αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ένα ακόμα άτομο έχει παρόμοιες ενοχλήσεις.

Μια ομάδα έκτακτης ανάγκης, φορώντας προστατευτικές στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, έχει εισέλθει στο κτίριο για να προσδιοριστεί η ουσία που διέρρευσε.

Προηγούμενες εκθέσεις είπε ότι η ουσία που διέρρευσε ήταν το τολουόλιο, η οποία προκαλεί ζαλάδα, ναυτία, υπνηλία, απώλεια των αισθήσεων, ακόμη και θάνατο.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους υπαλλήλους.

The post Πανικός στη Στοκχόλμη λόγω διαρροής χημικών- Εκκενώνεται η περιοχή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα