Προς ολοκλήρωση οδεύει η αξιολόγηση

15:07 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Τον δρόμο για την ολοκλήρωση φαίνεται να έχει πάρει η αξιολόγηση καθώς στην συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Eurogroup της Πέμπτης αναμένεται να σημειωθεί πρόοδος σε τεχνικό βέβαια επίπεδο.

Να τονισθεί πως το EWG ξεκινά στις 19:00 ώρα Ελλάδας και στόχο του αποτελεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σε τεχνικό επίπεδο.

Τι αναφέρουν πηγές των Βρυξελλών;

Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι την Πέμπτη οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης θα τελειώσουν

με τις συζητήσεις που σχετίζονται με το πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ αλλά και με τον προληπτικό μηχανισμό των 3,6 δισ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα μετά το πέρας του Εurogroup ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως οι Θεσμοί έφτασαν σε συμφωνία σχετικά με τον προληπτικό μηχανισμό ενώ επισήμανε επίσης πως ζήτησαν βέβαια κάποιες τροποποιήσεις που αφορούν την αυτόματη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ομάδα Εργασίας την Πέμπτη έχει στα σχέδια της να ξεκινήσει την συζήτηση για το χρέος.

Το παρών στη συζήτηση θα δώσουν η Κομισιόν αλλά και ο Ευρωπαϊκό Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Την ίδια στιγμή επί ποδός βρίσκεται η Κυβέρνηση η οποίο ζητά να δεσμευτικό οδικό χάρτη και οριστικές τοποθετήσεις σχετικά με την απομείωση του χρέους το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως δεν υπάρχει λόγος να συνδεθούν οι ακραίες απόψεις του Σόιμπλε και του ΔΝΤ ενώ οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως ο δρόμος για την Κυβέρνηση «είναι ανοιχτός».

Να θυμίσουμε άλλωστε πως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του την Τετάρτη εστίασε σε «δεσμευτικό οδικό χάρτη για το ελληνικό χρέος, με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων που θα καθορισθούν από τώρα».

The post Προς ολοκλήρωση οδεύει η αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα