Πανελλαδικές: Πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια με Έκθεση

07:56 7/6/2019 - Πηγή: iPop
Μετά την πρεμιέρα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι μπαίνουν στις αίθουσες για να εξεταστούν για το πρώτο τους μάθημα για τις Πανελλαδικές.

Η πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια γίνεται επίσης με Έκθεση,

όπως είθισται, ενώ η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, καθώς θα δώσουν εννιά μαθήματα μέσα σε τέσσερις μέρες.

Φυσικά, ο κάθε μαθητής θα δώσει μόνο τα μαθήματα της κατεύθυνσης που έχει επιλέξει. Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ θα τελειώσουν στις 18 Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων.

Μετά τη λήξη των Πανελλαδικών, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο το οποίο είναι σημαντικά διαφοροποιημένο σε σχέση με πέρυσι, καθώς λόγω των συγχωνεύσεων μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας εν μέσω της χρονιάς, θα υπάρξουν μόνο πανεπιστημιακά τμήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν απ’ το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ:

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αύριο, 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, όπου θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η διάρκεια της εξέτασης:

Για όλα τα μαθήματα, η εξέταση κρατάει τρεις ώρες, με τους μαθητές να καλούνται στις αίθουσες από τις 08:00 και στις 08:30 να ξεκινούν το διαγώνισμα. Όλα τα διαγωνίσματα στα ΓΕΛ θα κρατήσουν τρεις ώρες, με εξαίρεση το μάθημα του αρχιτεκτονικού σχεδίου, που θα έχει διάρκεια τέσσερις ώρες.

Εμείς με τη σειρά μας θα ευχηθούμε καλή επιτυχία σ’ όλους τους υποψηφίους!

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να «νικήσετε» το άγχος των εξετάσεων

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο Πανελλαδικές: Πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια με Έκθεση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα