Παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους νωρίς, ζουν λιγότερο!

06:32 29/8/2014 - Πηγή: iPop

Μια νέα έρευνα απέδειξε πως τα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους νωρίς, ζουν λιγότερο. Αυτό βέβαια δεν είναι κάποιος κανόνας, ο οποίος υποδεικνύει με σιγουριά πως το όριο ζωής μειώνεται αλλά οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες.

Μια ομάδα ερευνητών, από το Aarhus University της Δανίας, ανακάλυψε πως τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους σε μικρή ηλικία είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν πράγματα, που θα μειώσουν τη θνησιμότητα τους, απ’ότι τα παιδιά που είχαν

και τους δυο γονείς τους. Συμπληρωματικά, το American Cancer Society συμπλήρωσε πως τα παιδιά που έχασαν τη μητέρα ή τον πατέρα τους έχουν πιο έντονα τα συναισθήματα του θυμού, ενοχής, ανασφάλειας και τύψης.

Ο Dr. David Brent και οι συνάδελφοι του, ανακάλυψαν πως η χρήση ναρκωτικών και η κατάθλιψη εμφανίζεται πιο γρήγορα στους νέους, που έχασαν τους γονείς τους μέσα στους τελευταίους 21 μήνες απ’ότι στους νέους που έχουν και τους δύο γονείς τους.

Σημείωση!

Η ερευνά μιλάει για τις πιθανότητες και όχι για σίγουρο γεγονός πως αν χάσεις τους γονείς σου σε νεαρή ηλικία, θα πέσεις στα ναρκωτικά και θα είσαι μελαγχολικός. Η διευκρίνηση γίνεται καθώς είναι ένα συμβάν, που έχει τύχει σε πολλά άτομα και πρέπει να γνωρίζουν πως δεν είναι ούτε πρόφαση, ούτε δικαιολογία ο θάνατος ενός γονιού για να αφήσει τη ζωή να τον προσπεράσει.

The post Παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους νωρίς, ζουν λιγότερο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα