Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη- Οι τελευταίες εξελίξεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

10:38 24/2/2022 - Πηγή: iPop

24η Φεβρουαρίου. Η μέρα που ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. Η μέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Εκρήξεις, σειρήνες πολέμου, άνθρωποι που φεύγουν σαν κυνηγημένοι, εγκαταλείποντας τον τόπο τους. Οι πρώτες απώλειες καταγράφηκαν. Η Ρωσία μπήκε και στην επαρχία του Κιέβου, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

People flock to leave #Kyiv as Russian President Vladimir Putin

commenced an attack on #Ukraine overnight, with explosions reported in multiple cities. : @PierreCrom pic.twitter.com/n6qPnuqPaA

— Getty Images News (@GettyImagesNews) February 24, 2022

Μέχρι την Τετάρτη, βλέπαμε ότι υπάρχει υπαρκτός φόβος για εισβολή στη χώρα, ενώ διαβάσαμε τις ιστορίες γονέων που έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο με αυτοκόλλητα πάνω τους όπου αναγραφόταν η ομάδα αίματός τους. Τώρα, ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η Ρωσία είχε εισβάλει στην Ουκρανία. Σειρήνες πολέμου ήχησαν στη χώρα, ενώ άρχισαν οι αναφορές για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, υπάρχουν τουλάχιστον 40 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί και 10 άμαχοι απ’ τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 50 “Ρώσοι κατακτητές”. Παράλληλα, αρκετοί άνθρωποι φαίνεται πως αγνοούνται.

Remember this image. Remember today Feb 24th 2022. Remember those who appeased Putin. Remember the day Russia bombed #Europe. Town of Chuhuiv, near Kharkiv in eastern #Ukraine. pic.twitter.com/1cud4PWzHN

— Glasnost Gone (@GlasnostGone) February 24, 2022

Η υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της Ουκρανίας (DPSU) σημείωσε απ’ την πλευρά της ότι ρωσικές στρατιωτικές νηοπομπές πέρασαν στην χώρα στις βόρειες περιοχές Τσερνιχίφ και Σούμι, και στις ανατολικές περιοχές Λουγκάνσκ και Χάρκοβο.

Reported locations of Russian attacks in Ukraine this morning. pic.twitter.com/rP5YRLle8F

— OnlMaps (@onlmaps) February 24, 2022

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία αποκρούει επιθέσεις των Ρώσων και όπως μετέδωσε το Reuters, έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ρωσικό ελικόπτερο στην περιοχή Λουγκάνσκ. Η Ρωσία προς το παρόν διαψεύδει την πληροφορία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό. Νεότερες πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρουν ότι η χώρα δέχεται επίθεση από πολλαπλές πλευρές, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Κρατικών Συνόρων, κάνοντας λόγο για εισβολή από Ρωσία, Λευκορωσία και Κριμαία. 

“Ho Gaya Bhai Russia Versus Ukraine start”

Indian student stranded in #Ukraine reacts to thick black smoke and siren blazing at a distance after Russia attacks Ukraine today. pic.twitter.com/bfqZjJvKaS

— Aditya Raj Kaul (@AdityaRajKaul) February 24, 2022

Στο μεταξύ, ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας έχει κλείσει για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του Πούτιν. Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

Flightradar24

Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου ξεπερνά τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από το 2014 καθώς η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος σε ομιλία του περί τις 11:30 ώρα Ελλάδος απευθύνθηκε προς τον ουκρανικό λαό:

Η σημερινή μέρα έχει περάσει στην ιστορία. Όμως αλλιώς έχει περάσει για την Ουκρανία και αλλιώς για τη Ρωσία. Όλοι στη Ρωσία μπορούν να διαμαρτυρηθουν ενάντια στον πόλεμο που κήρυξαν οι κυβερνήτες τους. Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε όπλα σε όλους όσους προσφέρθηκαν εθελοντικά να προστατεύσουν τα εδάφη μας. Αγαπητοί συμπολίτες δεν υπάρχει αντιπολίτευση, είμαστε όλοι Ουκρανοί πολίτες, θα είμαι κοντά σας κάθε ώρα.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία διακόπτει κάθε διπλωματική σχέση με τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του καταδίκασε τη ρωσική επίθεση και ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμοι ν’ απαντήσουν. «Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε όλα τα μέλη της Συμμαχίας – Αύριο θα καλέσω σύνοδο του ΝΑΤΟ. Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ είναι σε ετοιμότητα».

Στα σούπερ μάρκετ της Ουκρανίας, ο κόσμος έχει σπεύσει για προμήθειες, με τα ράφια να έχουν αδειάσει.

Στις 8 το πρωί της Πέμπτης, πτήση της Aegean αναχώρησε απ’ το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τη Μόσχα, ωστόσο, λίγο πριν την προσγείωση, έλαβε εντολή απ’ το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας να επιστρέψει στην Αθήνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη- Οι τελευταίες εξελίξεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα