3 ιστορίες επιτυχίας που αποδεδειγμένα βασίστηκαν (και) στο visualization

08:30 24/2/2022 - Πηγή: iPop

Πιάνει ο οραματισμός; Συχνά μάλιστα με ρωτούν άνθρωποι αν το πιστεύω ή αν είναι κάτι που αναμασάω επειδή απλά ακούγεται γύρω μας από όλους όσους ασχολούνται με την αυτοβελτίωση. Φυσικά και πιάνει! Για να πιάσει όμως χρειάζεται μια πάρα πολύ βασική προϋπόθεση και αυτή δεν είναι άλλη από την Πίστη! Δυστυχώς δεν λειτουργεί αλλιώς, χρειάζεται πίστη και μετά επιμονή και συνέπεια. Κοινώς να μην τα παρατήσεις στα μισά απλώς επειδή ακόμα κάτι δεν έχει έρθει. Και φυσικά η επιτυχία δεν έρχεται κατά τύχη, όσο και αν το σκεφτείς και το πιστέψεις και επιμείνεις και θα το δεις και από τα παρακάτω παραδείγματα

των success stories που διάλεξα να σου παρουσιάσω σήμερα, χρειάζεται μετά από όλα αυτά, να σηκώσεις τα μανίκια, να αναλάβεις δράση και να μη σταματήσεις τη δουλειά σύμφωνα με το σχέδιο που θα φτιάξεις.

Τα πράγματα είναι απλά

Φυσικά υπάρχουν δύσπιστοι και δεν έχω καμία πρόθεση να τους πείσω. Εκείνοι μπορούν να συνεχίζουν να πιστεύουν αυτό που πιστεύουν ή μπορούν απλώς να διαβάσουν τι έχουν κάνει άνθρωποι που με αποδείξεις είδαν ο καθένας την επιτυχία στον τομέα τους. Τα παραδείγματα που βρήκα είναι περιστατικά που έχουν καταγραφεί και οι άνθρωποι έχουν παραδεχτεί δημόσια.

PexelsΤελικά σε ποιους πιάνει ο οραματισμός;Υπόθεση Michael Phelps: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ κέρδισε χρυσά μετάλλια, σε έναν από όλους αυτούς τους αγώνες, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ενώ όπως έχει παραδεχτεί, δεν έβλεπε τίποτα καθώς νερό είχε μπει στα γυαλάκια του και δεν είχε ορατότητα. Κέρδισε ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο χωρίς να βλέπει!

Ο ίδιος όπως έχει δηλώσει κάνει οραματισμό (visualization) από τα 13-14 και η διαδρομή του αγώνα έχει παίξει μέσα στο μυαλό του εκατομμύρια φορές. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και πότε. Έχει βάλει όλα τα σενάρια τα θετικά και τα αρνητικά, έχει σκεφτεί τον νικηφόρο τερματισμό άπειρες φορές. Μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με όλη την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να κερδίσει γιατί είναι πολύ καλά προετοιμασμένος νοητικά και σωματικά φυσικά.

Μιλάμε για ολυμπιονίκη, ας μη κρυβόμαστε, βλέπουμε τη στιγμή της απονομής και του αγώνα που κρατά λίγα μόνο δευτερόλεπτα αλλά για αυτά τα δευτερόλεπτα έχει δουλέψει μια ολόκληρη ζωή. Στο video λέει ακριβώς τη διαδικασία που ακολουθούσε καθώς και την τοποθέτηση του προπονητή του πάνω σε αυτό. Αξίζουν τα 4 λεπτά, θα καταλάβεις πάρα πολλά.

Το τεστ της ομάδας λυκείου του 1960: Μία από τις πρώτες έρευνες σχετικά με τον οραματισμό πραγματοποιήθηκε το 1960 σε μια ομάδα μπάσκετ λυκείου που χωρίστηκε σε δύο ομάδες: η μία επικεντρώθηκε μόνο στη σωματική προπόνηση, ενώ η άλλη δούλεψε αποκλειστικά στον οραματισμό συγκεκριμένων κινητικών δεξιοτήτων.

Μετά από 14 ημέρες, η ομάδα που οραματίστηκε αποδείχτηκε ότι ήταν σχεδόν τόσο επιδέξια σε αυτές τις δεξιότητες όσο και οι παίκτες που επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην προπόνηση. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησαν οι έρευνες πάνω στην αποτελεσματικότητα του οραματισμού και από τα scan εγκεφάλων οι επιστήμονες πια γνωρίζουν ότι κατά τον οραματισμό «χρωματίζονται» και ερεθίζονται συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου που χρωματίζονται και όταν κάνουμε πραγματικά δράσεις.

Πώς κάνοντας manifestation έλκουμε κοντά μας αυτό που θέλουμε περισσότερο στη ζωή μας

Η περίπτωση Placebo: Ερευνητική ιατρική ομάδα κάνει στους μισούς ασθενείς εγχείρηση για διόρθωση του γόνατου και στους άλλους μισούς μόνο την τομή χωρίς να διορθώσουν κάτι στο γόνατο. Όταν έλεγξαν την αποκατάσταση των ασθενών, διαπιστώθηκε ότι πάνω από τους μισούς που δεν είχαν λάβει διόρθωση είχαν γίνει καλά όπως οι πρώτοι που δέχτηκαν την επέμβαση.

Προφανώς η διάγνωση ήταν σωστή, χρειαζόταν σε όλους τους ασθενής να γίνει επέμβαση και προφανώς η δύναμη του μυαλού βοήθησε πάρα πολύ. Δεν τα γιατρεύει όλα τα μυαλό από μόνο του, αλλά ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε την ιατρική και το μυαλό μας δεν συνεργάζεται ίσως να μην δούμε τα ίδια αποτελέσματα.

Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου αν σταματάς και πετάς πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει

Ουίνστον ΤσώρτσιλΤα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους

Αυτά είναι μόνο τρία από τα παραδείγματα που έχω μελετήσει όλα αυτά τα χρόνια στην βιβλιογραφία και μου έχουν δώσει άπειρη δύναμη και έμπνευση. Δεν είναι όνειρο, δεν είναι ότι πατάμε στα σύννεφα, δεν μιλάμε για ευχές. Μιλάμε για πλάνο και συνεργασία με τον καλύτερο συνεργάτη που θα μπορούσαμε να έχουμε ποτέ μαζί μας. Το μυαλό μας. Πιάνει ο οραματισμός και αν κάνεις και εσύ ένα τεστ λίγων ημερών θα δεις ότι ο νους σου είναι εδώ για να σε υποστηρίξει.

Για εκείνους που δεν πιστεύουν στον οραματισμό, θα ήθελα να ρωτήσω: Υπάρχει κάτι που έχεις καταφέρει σήμερα και δεν το είχες πρώτα οραματιστεί με κάποιο τρόπο; Να του δώσεις ένα σχήμα και μια εικόνα με το μυαλό σου;

«Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, κάποιου είδους σημάδι… αυτό είναι! Σήμερα είναι η μέρα»- Δωρεάν Μαθήματα έμπνευσης απ’ την Όπρα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 ιστορίες επιτυχίας που αποδεδειγμένα βασίστηκαν (και) στο visualization εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα