Όταν το μυαλό και η καρδιά παλεύουν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην σε εμπνεύσει…

19:11 2/8/2022 - Πηγή: iPop

Ο Αύγουστος του Παπάζογλου! Το τραγούδι ύμνος στον έρωτα που σαν το ακούς ανατριχιάζεις σύγκορμος. Το τραγούδι που κάθε Αύγουστο ακούω για ώρες χωρίς να το βαριέμαι ποτέ. Έτυχε κάποτε να τον ακούσω ζωντανά να τον τραγουδά στον Ζυγό, στις μεγάλες ώρες και ακόμα είναι γεμάτη θύμησή του από τον τρόπο που τον ερμήνευσε, σαν να έδινε με σεβασμό έναν φόρο τιμής σε κάποιον άγνωστο Θεό. Έψαξα την ιστορία του τραγουδιού, σε συνεντεύξεις που ο ίδιος ο δημιουργός είχε παραχωρήσει και κάθε στίχος έκτοτε απέκτησε ένα άλλο νόημα στην καρδιά μου.

Ο αξεπέραστος Αύγουστος του Παπάζογλου

Γράφτηκε μόλις σε

είκοσι λεπτά και ήταν αποτέλεσμα μεγάλου συναισθήματος που δεν μπόρεσε να εκδηλωθεί. Οι καλλιτέχνες είναι υπέροχα πλάσματα. Πλάθουν ιστορίες, τραγούδια, ζωγραφιές και αριστουργήματα μέσα από μεγάλο πόνο. Μέσα από μεγάλες απογοητεύσεις και πράγματα και πάθη που δεν δοκίμασαν. Από όλα εκείνα που στάθηκαν δυνατοί. Από όλα εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί αν άφηναν το κουμάντο στην καρδιά και όχι στη λογική.

Φρέσκος μπαμπάς τότε, γνωρίζει εκείνον τον Αύγουστο μια φοβερή καλλονή στο Πήλιο, φοβήθηκε να ερωτευτεί και γύρισε πίσω στη Θεσσαλονίκη και γράφει τον «Αύγουστο». Για την ιστορία, όπως ο ίδιος είπε, το μισό τραγούδι ήταν για εκείνη τη γυναίκα και το άλλο για την κόρη του που μόλις είχε έρθει στον κόσμο.

Στην πάλη του μυαλού με τη λογική ποιος είναι ο νικητής;

Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι όπως και να έχει τεράστιοι πάντα στο μυαλό μας γιατί είναι βαλμένοι στα βάθρα της καρδιάς μας. Δεν ξέρουμε πώς θα ήταν αυτή η ιστορία αν αποκτούσε κάποτε σάρκα και οστά. Φοράνε πάντα τα καλά τους οι ανεκπλήρωτοι έρωτες και είναι εξιδανικευμένοι.

Είναι διαφορετικό να είσαι ελεύθερος και ωραίος και να ζεις τη ζωή σου και να γνωρίζεις ανθρώπους όποτε θες και είναι αλλιώτικο να έχεις δέσει την ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο και ξαφνικά να ξεμυαλιστείς με κάποιον και να παλεύεις κάθε μέρα με τις επιλογές σου. Να παλεύει κάθε μέρα η καρδιά με το μυαλό και όλη σου την ύπαρξη. Ποιος θα νικήσει; Ποιος είναι ο νικητής, το ανικανοποίητο, το αδοκίμαστο ή η πίστη στις αξίες;

Μας έδωσε όμως τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος του Παπάζογλου έμεινε στην αιωνιότητα και εγώ τουλάχιστον αισθάνομαι ευγνώμων που υπάρχει. Νιώθω ευγνώμων που μέσα σε εκείνη την έκσταση γεννήθηκε εκείνο το πλάσμα που του ξύπνησε όλα αυτά τα συναισθήματα και την έμπνευση για να γράψει αυτό το αριστούργημα.

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας γίνονται ενέργεια και αν δεν παν εκεί που προορίζονται, γίνονται τέχνη και η τέχνη αυτή όπως και η αγάπη δεν έχουν τέλος, δεν τελειώνουν ποτέ.

Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: Το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου που δε χορταίνουμε να διαβάζουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν το μυαλό και η καρδιά παλεύουν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην σε εμπνεύσει… εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα