3 εγγυημένοι τρόποι για ν’ απαλλαγείς μια και καλή απ’ τη μούχλα στο μπάνιο

13:23 2/8/2022 - Πηγή: iPop

Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο ή ντους, το δωμάτιο γίνεται γεμίζει παντού νερά και υδρατμούς. Τα παράθυρα και ο καθρέφτης θολώνουν. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά θέλεις να αποτρέψεις το να δημιουργηθεί απ’ την υγρασία, μούχλα στο μπάνιο. Παρακάτω θα βρεις μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για το πρόβλημά σου!

Το μπάνιο σου φυσικά κι έχει συνέχεια νερά και υγρασία. Ειδικά εάν δεν αερίζεται καλά, είτε από ένα παράθυρο είτε από ένα εξαεριστήρα, η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί αρκετά γρήγορα. Θα το καταλάβεις εύκολα από τα γκρίζα ή μαύρα στίγματα στο ταβάνι ή ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου.

Αυτές οι συμβουλές εμποδίζουν τη συμπύκνωση της υγρασίας να δημιουργήσει μούχλα.

Αερισμός

Το πρώτο βήμα είναι να φροντίζεις πάντα το μπάνιο σου να αερίζεται καλά. Άνοιξε το παράθυρο ή κράτησε την πόρτα ελαφρώς μισάνοιχτη. Μπορείς επίσης να βάλεις ένα ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού. Αυτό θα αποτρέψει την υγρασία στο μπάνιο σου. Φρόντισε να ανοίγεις πάντα τον εξαερισμό όταν κάνεις ντους.

Pexels

Επιμελές στέγνωμα

Μετά από ένα μπάνιο ή ντους, είναι σημαντικό να σκουπίσεις καλά τους τοίχους και τον καθρέφτη σου μ΄ ένα πανί. Ακόμα και μια πετσέτα χεριών κάνει. Αν σκουπίζεις τους τοίχους και έχεις και εξαερισμό, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Το σπίτι σου μυρίζει άσχημα; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις

Μην αφήνεις την πετσέτα σου κρεμασμένη

Απόφυγε να αφήνεις την βρεγμένη πετσέτα σου στο μπάνιο. Οι βρεγμένες πετσέτες δεν θα βοηθήσουν σε καμία περίπτωση να φύγει η υγρασία, αντιθέτως θα την κάνουν πιο έντονη. Γι’ αυτό φρόντισε να την κρεμάς σε διαφορετικό δωμάτιο και να ανοίγεις ένα παράθυρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 εγγυημένοι τρόποι για ν’ απαλλαγείς μια και καλή απ’ τη μούχλα στο μπάνιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 εγγυημένοι τρόποι για ν’ απαλλαγείς μια και καλή απ’ τη μούχλα στο μπάνιο,