Όταν το happily ever after γίνεται «τελειώνει με εμάς»

17:51 25/11/2022 - Πηγή: iPop

Πώς τελειώνει με εμάς; Γιατί τελειώνει με εμάς; Τι είναι αυτό το βιβλίο που μιλάει όλο το TikTok; Ποια είναι αυτή η Colleen Hoover τέλος πάντων, που 4 από τα βιβλία της είναι στην κατηγορία των πιο ευπώλητων για το 2022; Αυτή τη φορά μπήκα στο βιβλιοπωλείο και είπα να ξεκινήσω με το αυτό το βιβλίο και είναι από τις περιπτώσεις που μετά από μια μέρα που το είχα τελειώσει, έψαχνα απεγνωσμένα να βρω τη συνέχειά του.

Γιατί τελειώνει με εμάς

Πώς

μπορείς να βάλεις ένα τέλος σε ένα μοτίβο κακοποίησης; Ποιο είναι το προφίλ των γυναικών που το βιώνουν; Ποιο είναι το προφίλ των κακοποιητών; Σκέψεις που μπορεί όλοι να έχουμε όταν ακούμε μια είδηση κακοποίησης. Γιατί δεν φεύγεις; Γιατί μένεις κοντά του. Αφού τον βλέπεις ότι είναι έτσι; Τελικά πώς τελειώνει;

Γνωρίζεις έναν άντρα και λες ώπα! Εδώ είμαστε. Έχει όλο το πακέτο, σε θέλει και το δείχνει, τον θες και όλα μοιάζουν να είναι τέλεια. Είναι αυτοί οι άντρες, οι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα, που ξαφνικά μια μέρα τους τσιμπάει μια μύγα και ξυπνούν όλοι οι δαίμονες που κοιμούνται μέσα τους και γνωρίζεις τον χειρότερο εαυτό τους. Καλύτερα να μην τον είχες δει έτσι, να μην το ζούσες αυτό.

Και να σου πω κάτι; Αφού τον βλέπεις ότι έχει τα θέματά του με την δέσμευση εσύ γιατί επιμένεις και προσπαθείς. Αυτός βαθιά μέσα του ξέρει ποιος είναι. Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους τον εαυτό του και ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι μαζί με άλλον άνθρωπο. Όσο καλός και αν φαίνεται να ξέρεις ότι μάλλον ήταν πολύ καλός για να είναι αληθινός.

Σε μένα δεν θα συμβεί ποτέ

Όταν το βιώνεις μέσα στο σπίτι σου ως παιδί, όταν η ίδια έχεις «σώσει» τη μάνα σου τόσες φορές από τα χέρια του κακοποιητικού πατέρα, δεν γίνεται να βρεις έναν τέτοιο άντρα. Όταν η ίδια της έλεγες φύγε, γιατί μένεις μαζί του, πώς μπορείς να μένεις μαζί του μετά το πρώτο κρούσμα βίας απέναντί σου; Μετά το δεύτερο…

Πότε θα πάψεις να τον δικαιολογείς. Ατυχήματα γίνονται, λάθη γίνονται και η βία δεν είναι ένα από τα επιτρεπτά μέσα επίλυσης. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΒΙΑ σε κάθε της μορφή, αν δεν μπορείς να επιλύσεις τις προκλήσεις που φέρνει η συγκατοίκηση και η συνύπαρξη με τους άλλους ανθρώπους δεν φταίνε οι άλλοι άνθρωποι αλλά εσύ που δεν έμαθες να διαχειρίζεσαι τα αρνητικά σου συναισθήματα και γίνεσαι έρμαιο.

Πότε σπάει το μοτίβο

Έχει να κάνει με τα όρια που έχει η κάθε γυναίκα. Άλλες στην πρώτη κακοποιητική συμπεριφορά φεύγουν μακριά, άλλες δίνουν άλλη μια ευκαιρία, άλλες όταν κάνουν παιδί, άλλες ποτέ. Τα θύματα της κακοποίησης χρειάζονται έναν άνθρωπο να τις ακούσει, χρειάζονται να νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος να τις αγκαλιάσει και να νιώσουν ότι τις καταλαβαίνουν.

Δεν είναι ένα ευχάριστο θέμα συζήτησης, μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Οι καμουφλαρισμένες μελανιές ξέρουμε τι σημαίνουν όμως είναι λεπτή η θέση μας για να ρωτήσουμε, για να βοηθήσουμε. Δεν μπορείς να γίνεις σωτήρας κανενός ειδικά αν ο άλλος δεν θέλει να σωθεί.

Σιγά ένα βιβλίο είναι

Είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός δικού της προσώπου με διάφορες αλλαγές στην πλοκή. Αυτά τα πράγματα είναι βγαλμένα από τη ζωή, είναι αληθινά. Το θέμα που πραγματεύεται είναι δύσκολο, δεν είναι ευχάριστο καθόλου να γκρεμίζεται μέσα στις σελίδες ένας ολόκληρος χαρακτήρας, θα μου πεις εδώ συμβαίνει στη ζωή χίλιες φορές καλύτερα στο χαρτί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη η ιστορία της Λίλη σου δίνει δύναμη και είναι ένα βιβλίο για την γυναικεία κακοποίηση που μπορεί να δώσει ένα υπέροχο μήνυμα και πώς μπορείς να σωθείς αν θέλεις, πώς να βάλεις τελεία και φυσικά να ελπίζεις ότι όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης θα βγει ξανά το ουράνιο τόξο.

Να είσαι προετοιμασμένος ότι αν αρχίσεις με την Colleen δύσκολα θα ξεκολλήσεις, είναι άκρως εθιστική η γραφή της, ανάλαφρη και τρέχει σαν νεράκι, ακόμα και όταν μιλά για δύσκολα θέματα. Επίσης είναι ένα βιβλίο που διαβάζουν και έφηβοι και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ βοηθητικό και χαίρομαι που είναι ένα βιβλίο viral γιατί μπορεί να βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους.

*Αν είσαι ή γνωρίζεις κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα έμφυλης βίας, σήκωσε τώρα το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τη γραμμή βοήθειας 15900

«Στείλε μου όταν φτάσεις»: Πώς είναι η καθημερινότητα μίας γυναίκας που φοβάται να γυρίσει μόνη της στο σπίτι;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν το happily ever after γίνεται «τελειώνει με εμάς» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν,otan