Κιβωτός του Κόσμου: «Με έκλειναν στο κλουβί και μου έδιναν χαλασμένο φαγητό» – Όσα αποκάλυψε ο 8χρονος στη μαρτυρία του

12:06 25/11/2022 - Πηγή: iPop

Οι εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου είναι ραγδαίες και οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να μας συγκλονίζουν. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία νέα καταγγελία από έναν 8χρονο ο οποίος υποστηρίζει πως είχε κακοποιηθεί εκείνος κι ένα συγγενικό του πρόσωπο ενώ διέμεναν σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι δηλώσεις του παιδιού παρουσιάστηκαν το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ο ίδιος περιέγραψε την κακοποιητική συμπεριφορά

που δέχθηκε όσο διέμενε στην δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις – Οι νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμό και τιμωρίες και το νέο διοικητικό συμβούλιο

Κιβωτός του Κόσμου – Καταγγελία 8χρονου: Όσα περιέγραψε

«Με έβαλε η κυρία μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι “η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί”. Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα» είπε, αναφερόμενος στο κλουβί που είχε αποκαλυφθεί από τα μέσα ενημέρωσης. «Ναι, το πράσινο, που ήταν για τα παπαγαλάκια» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε πως ήταν «πολύ» ώρα κλειδωμένος μέσα, ενώ σε ερώτηση εάν τον είχαν χτυπήσει είπε: «Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στην πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε. Και με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο». Όπως συμπλήρωσε, άκουσαν τις φωνές τους δύο άλλα παιδιά και το έβγαλαν από εκεί. «Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις» μέχρι να τον ακούσουν.

Ο 8χρονος μιλώντας στην εκπομπή κατήγγειλε ότι είχανε χτυπήσει και τον αδερφό του.

«Ναι, πρόσωπο, μπουνιές… Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο ( σημ: αναφέρεται σε εργαζομενο της δομης). Ένα παιδί το είχανε πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ήταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο. Δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.», είπε το παιδάκι.

Τέλος ο 8χρονος ανέφερε ότι η μητέρα του έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά του στη δομή και της το κλείνανε και πως κατάφερε να της εκμυστηρευθεί τα όσα έγιναν μετά από μία εβδομάδα.

Νέες αποκαλύψεις για θυρίδες και εκατομμύρια:

Παράλληλα με τις νέες καταγγελίες που σοκάρουν, έχουν ξεκινήσει και οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τα λογιστικά και τα οικονομικά της δομής. Πώς διαχειριζόταν δωρεές εκατομμυρίων ευρώ; Αυτή τη φορά, ένα πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε για πρώτη φορά και αναφέρθηκε σε όσα είχε δει ο ίδιος στις δομές του οργανισμού.

«Μιλάμε για τα ακίνητα που προέρχονταν από δωρεές και ήθελαν έναν άνθρωπο να είναι υπεύθυνος να ασχολείται και με τα συνεργεία των επισκευών με τις αντίστοιχες τακτοποιήσεις των ΔΕΚΟ, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις», λέει χαρακτηριστικά,

«Τον αριθμό (σ.σ. των ακινήτων) δεν μπορώ να τον κατονομάσω εάν ήταν 30, 50, ή 60. Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην «Κιβωτό» και η «Κιβωτός» τα διαχειρίζεται, είτε βάζοντας οικογένειες, είτε ενοικιάζοντάς τα, ή είναι προς τακτοποίηση γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δωρεών», πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Για τον 19χρονο που έκανε καταγγελία για ασέλγεια, είπε: «Τον γνώριζα (σ.σ. τον 19χρονο), ήταν από μικρός στην Κιβωτό. Ανακατευόταν και στην ομάδα του μπάσκετ, στις μικρές κατηγορίες. Τον έβλεπα και που έπαιζε και που κυκλοφορούσε μέσα στην “Κιβωτό”. Εγώ δεν έχω, ειδικά για τον συγκεκριμένο, να του προσάψω κάτι που να μου προξένησε εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια».

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκαλυπτικά τα πρώτα στοιχεία απ’ τον οικονομικό έλεγχο- Δεν είναι στο όνομα του πατέρα Αντώνιου η οργάνωση

Τρίτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου:

Στο επίκεντρο των Αρχών βρίσκεται και μία τρίτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ενώ διέμενε σε μία από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Η συγκεκριμένη, υπόθεση προέκυψε από την κατάθεση πρώην εργαζομένου και έχει ήδη ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε συγκεκριμένη αναφορά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: «Με έκλειναν στο κλουβί και μου έδιναν χαλασμένο φαγητό» – Όσα αποκάλυψε ο 8χρονος στη μαρτυρία του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα