Όταν οι φίλοι είναι ζευγάρια και εσύ ο μόνος single και σκέφτεσαι πώς θα αλλάξεις τη χρονιά

08:30 30/12/2021 - Πηγή: iPop

Με τους περισσότερους φίλους μας γνωριζόμαστε από τότε που πηγαίναμε μαζί σχολείο, ή από τις σχολές. Κάναμε τις βλακείες της ηλικίας, παίξαμε, βγήκαμε, πήγαμε διακοπές μαζί. Τι γίνεται όμως όταν σιγά-σιγά ο καθένας βρίσκει το δικό του δρόμο στη ζωή; Όταν οι φίλοι γίνονται ζευγάρια και εμείς μένουμε μόνοι τις γιορτές; Και ξέρεις δεν είναι τόσο ότι είσαι single ανάμεσα σε ζευγάρια, είναι κυρίως το αίσθημα ότι μπορεί να νιώθεις κάπως μόνος και ότι έχασες αυτό που είχες κάποτε με τους φίλους σου, όσο καλά

και αν περνάς με το σύντροφο της φίλης σου, ποτέ δεν είναι όπως παλιά. Ειδικά όταν τα ζευγάρια κάνουν παιδιά και γίνονται γονείς, ξαφνικά είναι λες και έγιναν άλλοι άνθρωποι.

Δεν είναι ζήλια και το ξέρω

Δεν ζηλεύεις που οι φίλοι έγιναν ζευγάρια και περνούν καλά. Είναι που καμιά φορά σου λείπει αυτό που υπήρχε παλιά στη ζωή σας. Είναι που εσύ σε αυτήν τη φάση μπορεί να μην έχεις έναν σύντροφο, έναν άνθρωπο δικό σου και υπάρχει και αυτή η «χαζή πεποίθηση» ότι στις γιορτές πρέπει να είσαι δεσμευμένος για να περάσεις καλά.

Και ποιος ορίζει αυτό το πρέπει όταν απλά δεν έτυχε κάτι καλό; Το ξέρω ότι δεν ζηλεύεις, ούτε τη σχέση των φίλων σου, ούτε το ότι θα μαζευτούν μόνο ζευγάρια και εσύ επιλέγεις να μην πας! Να σου πω την αλήθεια ούτε και εγώ θα πήγαινα αν δεν είχα όρεξη. Εκτός αν ήθελα να διασκεδάσω χωρίς να σκέφτομαι τίποτα.

Ένα γράμμα σε εσένα που δεν μπορείς να συμμεριστείς φέτος τη χαρά των Χριστουγέννων

Unsplash/Sebastian Coman PhotographyΦέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά

Όταν τόσος κόσμος φέτος έκανε μόνος του Χριστούγεννα και όπως φαίνεται θα κάνει και μόνος του Πρωτοχρονιά αφού τα κρούσματα ανεβαίνουν κάθε μέρα επικίνδυνα, είναι σαφώς μια Πρωτοχρονιά που δεν θα ήθελες πολλές συναναστροφές, είτε είσαι σε σχέση είτε όχι. Το ξέρω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό σαν σκέψη αλλά πώς γίνεται να μην θες να προφυλαχτείς από όλα αυτά;

Είναι μια ευκαιρία αυτή η χρονιά να περάσουμε τις μέρες των γιορτών με τον εαυτό μας. Το ξέρω ότι πάντα θα βρω κάτι να στο γυρίσω στο θετικό και αυτό μπορεί να σε εκνευρίζει ειδικά αν δεν το σκέφτεσαι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω μια ευκαιρία εκεί που δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι κάτι σημαίνει. Ό,τι έρχεται στη ζωή μας, δεν έρχεται χωρίς λόγο.

Κάποιες φορές πρέπει να φτάσουμε οι ίδιοι σε ένα σημείο που να μην πηγαίνει «παρέκει» για να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια ότι αυτή η κατάσταση που ζούμε τώρα, δεν μας αρέσει, δεν μας αξίζει, δεν είναι αυτό που θα θέλαμε για τον εαυτό μας. Ό,τι και να μας πουν οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι αρκετό και η συνειδητοποίηση έρχεται μόνο σε στιγμές ηρεμίας.

Όταν παύσουν όλες οι φωνές, όταν ο καθένας από εμάς πάρει το χρόνο του, τραβηχτεί στο καβούκι του. Μην τον αναζητάς τόσο τον κόσμο και την παρέα των άλλων. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε το χρόνο με τον εαυτό μας. Είναι το βασικό σημείο που θα μας βοηθήσει να πάμε στο επόμενο βήμα.

Πώς να επιβιώσεις στο γιορτινό τραπέζι όταν είσαι single-Ποια απάντηση δεν περιμένουν να ακούσουν που θα τους βάλει στη θέση τους

Είμαστε μόνοι τις γιορτές

Και αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο αν το δούμε έτσι. Αφού έτσι ήρθαν φέτος τα πράγματα και είμαστε μόνοι, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουμε καλά με εμάς, να διαβάσουμε, να χαλαρώσουμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Αν το ότι περνάμε τις γιορτές μόνοι μας, είναι κάτι που μας στεναχωρεί είναι τώρα η ευκαιρία να βάλουμε κάτω το ιδανικό μας σενάριο, πώς θα θέλαμε ακριβώς να είμαστε στις επόμενες γιορτές και τι θέλουμε ακριβώς να προσελκύσουμε στη ζωή μας και όχι τι δεν θέλουμε. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι δεν θες.

Είμαστε μόνοι τις γιορτές και αυτό είναι το δώρο σου για φέτος και αν το δεις υπό αυτή τη σκοπιά, θα το λάβεις ως δώρο. Γιατί μη ξεχνάμε ότι οι γιορτές κάποιες φορές είναι μια ευκαιρία να ξεχάσουμε όλα αυτά που χρειάζονται χρυσόσκονη στη μέρα μας, για να δείξουν πιο φωτεινά, να είναι όπως τις ονειρεύεσαι!

Πώς το να μάθεις να είσαι καλός ακροατής θα βελτιώσει όλες σου τις σχέσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν οι φίλοι είναι ζευγάρια και εσύ ο μόνος single και σκέφτεσαι πώς θα αλλάξεις τη χρονιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα