Όταν η αυτοεκπληρούμενη προφητεία τελικά εκπληρώνεται

20:00 15/4/2022 - Πηγή: iPop

Τι είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Είναι μια πρόβλεψη που προκαλεί η ίδια την πραγμάτωσή της, λόγω θετικής ανάδρασης μεταξύ πεποίθησης και συμπεριφοράς. Δηλαδή αν έχω μια πεποίθηση τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μου και όλη μου η συμπεριφορά κινείται γύρω από αυτή μέχρι που τελικά αυτή γίνεται η αλήθεια μου.

Τι είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι όταν αυτό που βάζεις στο μυαλό σου ότι θα σου συμβεί, τελικά σου συμβαίνει. Μήπως όλα αυτά που έχουμε διαβάσει σχετικά με το υποσυνείδητο και τη δύναμη του μυαλού δεν είναι στην σφαίρα του αδύνατου; Μήπως

έχουμε με το μυαλό μας περισσότερες δυνάμεις και όσο εμείς επιμένουμε να τις χρησιμοποιούμε με αρνητικό τρόπο χάνουμε όλες αυτές τις δυνατότητες που θα μπορούσαμε να έχουμε;

Αν μπορείς να γίνεις οτιδήποτε γιατί δεν διαλέγεις να γίνεις αυτό που θα ήθελες να γίνεις και διαλέγεις (υποσυνείδητα) αυτό που δεν θες να γίνεις και αυτό που δεν θες να σου συμβεί;

Γνώριζα έναν άνθρωπο που κάθε Τρίτη και 13 έτρεμε στην ιδέα για το τι μπορεί να του συμβεί και τελικά μια Τρίτη και 13 έφυγε από τη ζωή. Θα μπορούσε να είναι αυτό μια σύμπτωση, αλλά θα μπορούσε και όχι. Η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη δήλωσε για τον θάνατο του ορειβάτη ότι «ήταν το καλύτερο τέλος», καθώς και ο ίδιος θα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο σημείο.

Μακροζωία και ευεξία

Δεν ξέρω αν η αυτοεκπληρούμενη προφητεία θεωρείται ότι «επιλέγεις» τον θάνατό σου. Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους για το θάνατό τους, φαντάζομαι θα σου πουν ότι θα ήθελαν να ζήσουν μια μακρά ζωή γεμάτη αφθονία και καλή υγεία. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να φύγουμε πλήρεις ημερών, με όσο το δυνατόν πιο εύκολο τρόπο χωρίς κάποια αρρώστια να μας σαπίζει τα σωθικά ή να βαραίνουμε άλλους ανθρώπους να μας φροντίζουν.

Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή και η αλήθεια είναι ότι είναι ένα θέμα με πολλές παραμέτρους, όπως υπαρξιακή βάση, lifestyle, mindset. Δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σε ότι γίνει παραπέρα, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα παρά μόνο το σώμα μας και αυτό σε κάποιες εξωτερικές περιπτώσεις είναι επίσης εκτός ελέγχου.

20+1 quotes που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις τον φόβο σου! Ή τουλάχιστον θα κάνουν την αρχή

Από το θέλω να πεθάνω έτσι, στο θέλω να ζήσω με αυτόν τρόπο

Ίσως έχεις δει το Snoopy που μιλάει με τον φίλο του και λένε ο ένας στον άλλο: -Μια μέρα θα πεθάνουμε -Αλλά όλες τις άλλες θα ζήσουμε. Ε κάπως έτσι είναι το mindset που σου περιγράφω. Άσε πίσω τις Τρίτες και 13, τις προκαταλήψεις και όλα αυτά που φοβάσαι και φτιάξε την αυτοεκπληρούμενη προφητεία πάνω σε αυτό που θες να κάνεις.

Ξεχωρίζοντας την άποψη των άλλων

Οι άλλοι, σημαντικοί ή μη της ζωής μας έχουν μόνο μια άποψη. Δεν σημαίνει ότι αυτό που λένε είναι η αλήθεια ή κάτι που δεν δέχεται αμφισβήτηση. Κάποιες φορές γινόμαστε έρμαια αυτών των πεποιθήσεων που μας φορτώνουν οι άλλοι σε όλη μας τη ζωή.

Ζήσε τη ζωή που σου αξίζει να ζήσεις, τη ζωή για την οποία προορίζεσαι να ζήσεις, χωρίς να πιστεύεις τίποτα και κανέναν. Έχε ως στόχο το να μείνεις εδώ όσο περισσότερο μπορείς και με τον καλύτερο τρόπο, φροντίζοντας κάθε μέρα με τον τρόπο ζωής σου γι αυτό.

Πώς κάνοντας manifestation έλκουμε κοντά μας αυτό που θέλουμε περισσότερο στη ζωή μας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν η αυτοεκπληρούμενη προφητεία τελικά εκπληρώνεται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν,otan