6 ζητήματα υγείας που δεν ήξερες ότι μπορεί να σε βοηθήσει ο φαρμακοποιός σου

13:17 15/4/2022 - Πηγή: iPop

Οι φαρμακοποιοί είναι πάντα εκεί για εμάς όταν έρθει η ώρα να μας λύσουν μία απορία σχετικά με την κατάσταση της υγείας μας, να αγοράσουμε τα χάπια μας και να μας εξηγούν για ώρες τις παρενέργειες ενός φαρμάκου, αλλά εάν νομίζεις ότι είναι τα μοναδικά πράγματα που κάνουν, τότε τους έχεις αδικήσει πάρα πολύ!

Να θυμάσαι πάντα ότι πριν απευθυνθείς στον φαρμακοποιό σου για να σου λύσει μία απορία ή για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα σχετικά με την υγεία σου, πρέπει να σημειώσεις όλες

τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την υγεία σου, καθώς και τα τρέχοντα φάρμακα που παίρνεις. Ακόμα κι αν σου φαίνεται κάτι άσχετο, είναι σημαντικό να το μοιράζεσαι με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει κι εκείνος με τη σειρά του, να σου παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση.

Παρακάτω, συμπληρώσαμε μία λίστα με τρόπους με τους οποίους ένας φαρμακοποιός μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στις ανάγκες σου.

«Πώς μπορεί να με βοηθήσει ένας φαρμακοποιός;» Όλα όσα πρέπει να ξέρεις Μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιστοποιήσεις το πρόγραμμα και το σχέδιο των φαρμάκων σου

Δεν είναι μυστικό ότι οι φαρμακοποιοί είναι οι ειδικοί στα φάρμακα! Γνωρίζουν τις λεπτομερείς διαφορές μεταξύ των φαρμάκων και έχουν εργασιακή γνώση των διαδικασιών της νόσου, γεγονός που τους επιτρέπει να προτείνουν ιδανικές θεραπείες με βάση συγκεκριμένους παράγοντες για τον ασθενή.

Μπορούν να αξιολογήσουν τα φάρμακα που χρειάζεται να πάρεις και να δημιουργήσουν ένα σχέδιο για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Εκπαίδευση και υποστήριξη στη διαχείριση ασθενειών

Ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα και τους επαγγελματικούς στόχους του φαρμακοποιού, πολλοί είναι κάτοχοι πρόσθετων πτυχίων και πιστοποιητικών, όπως η διαχείριση διαβήτη και η θεραπεία σχετικά με την διακοπή του καπνίσματος. Μπορεί, επίσης, κάποιος να κατέχει πιστοποίηση στην ογκολογία, το άσθμα, τον πόνο, την ψυχιατρική, την αντιπηκτική αγωγή και τον HIV, μεταξύ πολλών άλλων.

Αυτό σημαίνει ότι είναι έμπειροι στο να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια εξατομικευμένη προσέγγιση για τη φροντίδα των χρόνιων ασθενειών σου.

Όσα πρέπει να έχεις στο φαρμακείο των διακοπών σύμφωνα με τους ειδικούς!

Μπορεί να προτείνει φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Χάρη στην εκπαιδευτική τους κατάρτιση και εμπειρία, οι φαρμακοποιοί μπορούν να προτείνουν θεραπείες για κοινά ιατρικά προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν με φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και μη φαρμακευτικές θεραπείες – και θα φροντίσουν να το κάνουν σύμφωνα με τυχόν συνταγογραφούμενα φάρμακα και συμπληρώματα που ήδη παίρνεις.

Freepik Μπορεί να εξετάσει τις παρενέργειες που αντιμετωπίζεις

Εάν αντιμετωπίζεις κάποια παρενέργεια και υποψιάζεσαι ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιο από τα φάρμακα ή τους εμβολιασμούς σου, είναι σημαντικό να ενημερώσεις τον φαρμακοποιό σου.

Θα διερευνήσει εάν τα συμπτώματά σου σχετίζονται με τη διάγνωσή σου, το φάρμακό σου ή κάτι άλλο – όπως τα συμπληρώματα που παίρνεις – και θα σε βοηθήσει να βρεις την κατάλληλη ανακούφιση.

Μπορεί να αναγνωρίσει πότε χρειάζεσαι γιατρό

Εάν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα υγείας και δεν είσαι σίγουρη εάν πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου, μπορείς πολύ απλά να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό σου ποια είναι η γνώμη του με βάση τα συμπτώματα που έχεις.

Φαρμακείο και σπίτι πάνε μαζί- Τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχεις εσύ που είσαι φοιτητής

Μπορεί να χορηγήσει εμβόλια

Η εκπαίδευση στον εμβολιασμό είναι μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών τους.

Τα διαθέσιμα εμβόλια μπορεί να περιλαμβάνουν γρίπη, ηπατίτιδα Α και Β, HPV, πολιομυελίτιδα, πνευμονία, έρπητα ζωστήρα, τέτανο και ανεμοβλογιά. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 6 ζητήματα υγείας που δεν ήξερες ότι μπορεί να σε βοηθήσει ο φαρμακοποιός σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα