Όταν δεν έχεις επιλογή και πρέπει να πας στη δουλειά ακόμα και με χιόνι

17:52 24/1/2022 - Πηγή: iPop

Είμαστε από τις χώρες που το χιόνι είναι σχετικά σπάνιο. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να έχουμε αυτή τη συνθήκη ως δεδομένο και σύμφωνα με αυτό μπορεί να γίνουμε μη λειτουργικοί στην καθημερηνότητά μας. Κάτι τόσο φυσικό όσο το να χιονίσει είναι ικανό να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Τα σχολεία κλείνουν, οι δουλειές κλείνουν αλλά κάποιες πρέπει να μείνουν ανοιχτές. Πώς πας στη δουλειά με χιόνι;

Δουλειά με χιόνι

Είχα ακούσει ότι στην Ιρλανδία επειδή είναι πολύ σπάνιο το να έχουν ηλιοφάνεια, τη μέρα που έβγαινε ήλιος

παρατάγαν όλοι τις δουλειές τους και βγαίναν στα πάρκα για να χαρούν τον ήλιο. Είναι δηλαδή αργία για όλους. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συμβεί και σε εμάς τη μέρα που χιονίζει. Το ξέρω ότι αυτό είναι ένα ουτοπικό σενάριο και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τη δουλειά τους στο σπίτι, δυστυχώς πρέπει να βγουν έξω κάτω από αυτές τις συνθήκες και να δουλέψουν.

Unsplash

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δουλεύεις κάπου είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε σε νοσοκομείο, είτε σε κάποιο γραφείο που δεν μπορείς να αφήσεις το πόστο σου ή ακόμα και στο δρόμο. Οι άνθρωποι που εργάζονται στο να ανοίξουν τους δρόμους, να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, να είναι στις υπηρεσίες τους ώστε να βοηθήσουν όσους χρειάζονται ανάγκη πρέπει να είναι εκεί.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Η Αθήνα έχει ντυθεί στα λευκά – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω των έντονων χιονοπτώσεων;

Περιμένοντας το χιόνι

Πόσο πολύ το περιμένουμε κάποιες φορές το χιόνι, μικροί και μεγάλοι. Αν έχουμε την ευκολία του υπολογιστή μας να δουλέψουμε από τη ζεστασιά του σπιτιού μας και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε έξω στο κρύο και στις δύσκολες συνθήκες μετακίνησης, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που βγαίνουν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός για να κινήσουν τα γρανάζια της μηχανής. Αν εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος και πρέπει να πας στη δουλειά γιατί ο εργοδότης σου δεν καταλαβαίνει ότι φοβάσαι να οδηγήσεις, ότι είναι επικίνδυνο για εσένα να επιστρέψεις το βράδυ σπίτι που θα έχουν παγώσει τα πάντα τι κάνεις;

Εύχομαι να μην χρειαστούν τις υπηρεσίες σου σήμερα οι άνθρωποι και να το πάρετε όλοι απόφαση ότι πρέπει να γυρίσετε σπίτι σας για το καλό σας. Γιατί προέχει πάντα η ασφάλεια και η υγεία μας, σωματική και ψυχική. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Είμαστε άνθρωποι που έχουμε φόβους και ανάγκες.

Αν ζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον μίλησε για το φόβο σου, ζήτα μια μέρα άδεια και κάτσε σπίτι σου. Κανείς δεν είναι τόσο σημαντικός εκτός από το γιατρό που σώζει μια ανθρώπινη ζωή, όλα τα άλλα δεν θα πάθουν τίποτα να περιμένουν μια μέρα. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν ανάγκες σήμερα και να κυλήσουν όλα ομαλά και για τους εργαζομένους και για εκείνους που δεν έχουν σπίτι.

Είμαι ευγνώμων για όλους εσάς που βγήκατε σήμερα και πήγατε στο καθήκον σας και σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς μπορείς να βοηθήσεις έναν άστεγο στο ψύχος; Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν δεν έχεις επιλογή και πρέπει να πας στη δουλειά ακόμα και με χιόνι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα