3+1 σημαντικά tips για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι

14:31 24/1/2022 - Πηγή: iPop

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τώρα δεν ήταν συχνά στην χώρα μας. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και στην Αθήνα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζεις πώς να προφυλάξεις τον εαυτό σου, αλλά και τους ανθρώπους που αγαπάς. Η ασφαλής οδήγηση στο χιόνι είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν, γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 4 βασικές συμβουλές που πρέπει

να ακολουθείς!

Μάθε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να απολαμβάνεις την οδήγησή σου και στο χιόνι, με ασφάλεια!

«Πώς θα οδηγήσω στο χιόνι;» Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις!Προθέρμανε το όχημά σου πριν οδηγήσεις

Ο Thomas Brown, ένας εκπαιδευτής οδήγησης από το Fairbanks της Αλάσκας, με 30 χρόνια εμπειρίας, μοιράστηκε μια συμβουλή που θα εκτιμήσεις τόσο εσύ όσο και το αυτοκίνητό σου: Εάν βρίσκεσαι σε κρύο περιβάλλον, άφησε το όχημά σου να ζεσταθεί πριν φύγεις από το δρόμο.

«Περίμενε 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό μετά την εκκίνηση του κινητήρα πριν οδηγήσεις», εξήγησε. Όχι μόνο αυτό θα σου επιτρέψει να ενεργοποιήσεις τη θερμότητα πιο γρήγορα, αλλά θα επιτρέψει επίσης στον κινητήρα σου να αποδώσει τα μέγιστα. «Θα πρέπει να παραμείνεις σε χαμηλή ταχύτητα. Οι στροφές του κινητήρα είναι καλύτερα να διατηρούνται στις 2.000. Προσπάθησε να μην υπερβείς τις 3.500.

Τοποθέτησε αντιολισθητικές αλυσίδες

Εάν ταξιδεύεις σε περιοχή με χιόνι, ο Brown πρότεινε επίσης να τοποθετήσεις ολισθηρές αλυσίδες.

«Μπορούν να βελτιώσουν το κράτημα του οχήματος για να αποφευχθεί η ολίσθηση», είπε ο Brown.

Εσύ ξέρεις πώς τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες;

Unsplash / Danny SleeuwenhoekΕκτέλεσε κάποια βασική συντήρηση του οχήματος

Σύμφωνα με τον Ferenc Elekes, ιδρυτή και συντάκτη του Overlandsite , το οποίο παρέχει συμβουλές ειδικών για την υπερπροσγείωση, είναι σημαντικό να φροντίζεις το αυτοκίνητό σου ώστε να μπορεί να σε φροντίζει.

«Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική. Το αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι έτοιμο για τις προκλήσεις που του δημιουργούν οι χειμερινές συνθήκες», είπε ο Elekes. «Τα βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξεις είναι τα λάστιχα, τα φρένα, η μπαταρία, το ψυγείο, τα μάκτρα υαλοκαθαριστήρα και το υγρό, τα φώτα, η απόψυξη και ο θερμαντήρας και άλλα υγρά.».

Τι να προσέξεις πριν και κατά τη διάρκεια της βόλτας σου στο χιόνι!

Πακέτο για έκτακτες ανάγκες

Όπως αναφέρει ο νόμος του Μέρφι, «Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά θα πάει στραβά». Μπορείς να προετοιμαστείς για αυτό φτιάχνοντας βαλιτσάκια για όλες τις επείγουσες καταστάσεις, σύμφωνα με τον Elekes.

«Για την ασφάλειά σου, καλό είναι να έχεις μαζί σου κάποια είδη πρώτης ανάγκης», είπε ο Elekes. «Τα απαραίτητα μπορεί να είναι από τα λάστιχα, το τρίγωνο κινδύνου, ξύστρες πάγου και αντιολισθητικές αλυσίδες, έως την προετοιμασία για οτιδήποτε με ιμάντες ρυμούλκησης, μια επιπλέον μπαταρία, ένα φτυάρι, εργαλεία κλπ».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3+1 σημαντικά tips για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα