Όσα συμβαίνουν στο σώμα σου κάθε φορά που τρως πικάντικο φαγητό! Τελικά είναι καλό να το καταναλώνεις;

14:47 30/9/2020 - Πηγή: iPop

Σου αρέσει να τρως πικάντικο φαγητό; Τότε σίγουρα πρέπει να μάθεις όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα σου κάθε φορά που επιλέγεις να καταναλώνεις πικάντικα πιάτα, δίνοντας μια ιδιαίτερα καυτή γεύση στον ουρανίσκο σου.

Η κατανάλωση ζεστού φαγητού έχει αναμφισβήτητη επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Όμως, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα πικάντικα φαγητά στον οργανισμό.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως πικάντικο φαγητό; Μπορεί να χάσεις βάρος

Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάψεις επιπλέον λίπος . Τίποτα

δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, αλλά τα καυτερά φαγητά, όπως οι πιπεριές μπορούν να σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου για μείωση του σωματικού λίπους.

Freepik Περισσότερη ανοχή στον πόνο

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, δεδομένου ότι η κατανάλωση πικάντικου φαγητού είναι από μόνη της επώδυνη για μερικούς ανθρώπους που δεν αγαπούν τα καυτερά. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να στοχεύσει μια ειδική ουσία στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνη για οδυνηρά συναισθήματα. Ουσιαστικά, παραπλανά τον εγκέφαλο για να αγνοήσει τον πόνο.

Το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα βελτιωθεί

Απολαμβάνοντας ζεστό φαγητό, το σώμα σου εμπλουτίζεται με αντιοξειδωτικά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την περίοδο της γρίπης, καθώς τα αντιοξειδωτικά σε προστατεύουν από μικρόβια που προσβάλλουν το σώμα σου.

Ένα συν στη μακροζωία

Το καυτερό φαγητό δεν σου εγγυάται από μόνο του και μακροζωία, όμως έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι που τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας καταναλώνουν αρκετά ζεστό φαγητό έχουν 14% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Φυσικά αυτό παίζει ρόλο και συνδυαστικά με την ποιότητα του φαγητού.

Unsplash/Le CreusetΜειώνεται η κατανάλωση ζάχαρης

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η προσθήκη πικάντικων πιάτων στη διατροφή σου κατά καιρούς μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λαχτάρας για ζάχαρη. Ουσιαστικά, αφού τρως κάτι πικάντικο δεν θες να φας μετά και γλυκό!

Και με τις γεύσεις τι γίνεται;

Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως υπάρχουν και αρνητικά. Η γλώσσα σου θα είναι η πρώτη που θα αισθανθεί τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης καυτερού φαγητού, αφού πρόκειται για ένα πραγματικό έγκαυμα. Εξαιτίας αυτού, δεν θα μπορείς να γεύεσαι όσες γεύσεις γευόσουν και πριν, αλλά μην ανησυχείς, γιατί αυτό είναι μόνο προσωρινό. Οι γευστικοί σου υποδοχείς θα αναρρώσουν, εκτός εάν επιλέγεις να τρως πολύ πικάντικο φαγητό σε καθημερινή βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έκαψες τη γλώσσα σου; Έτσι θα ανακουφιστείς μέσα σε 10 δευτερόλεπτα!

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι έχουν πρησμένο πρόσωπο και φαγούρα το πρωί αφού έχουν καταναλώσει ένα πικάντικο φαγητό το προηγούμενο βράδυ. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή οι πιπεριές είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες σε μερικούς ανθρώπους. Για κάποιους αυτή είναι η φυσική αντίδραση του σώματος στο μπαχαρικό και το πικάντικο φαγητό. Ωστόσο, αν το παρατηρείς αυτό συχνά καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γιατρό σου, γιατί ίσως όντως να έχεις σε κάτι αλλεργία.

Προβλήματα στο στομάχι

Εάν έχεις ευαίσθητο στομάχι, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Πρώτον, μπορεί να σε προκαλέσει διάρροια, καθώς η καψαϊκίνη, η οποία έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα, είναι ιδιαίτερα ερεθιστική. Επιπλέον, αν έχεις ήδη προβλήματα στο στομάχι, είναι πιθανό να επιδεινωθούν.

FreepikΜπορεί να αυξηθεί η καούρα

Οι πιπεριές περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό οξέων και όταν τις καταναλώνεις σε μεγάλη ποσότητα τα τοιχώματα του στομάχου σου αρχίζουν να “καίγονται”. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί μακροπρόθεσμα. 

Επομένως, δεν είναι και τόσο καλό να καταναλώνεις υπερβολικά πικάντικα τρόφιμα, συχνά και σε μεγάλη ποσότητα, όμως σίγουρα μην τα βγάλεις εντελώς από τη διατροφή σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Όσα συμβαίνουν στο σώμα σου κάθε φορά που τρως πικάντικο φαγητό! Τελικά είναι καλό να το καταναλώνεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα