Είδες μια αράχνη στο σπίτι; Μην τολμήσεις να τη σκοτώσεις!

12:38 23/9/2019 - Πηγή: iPop

Κι, όμως! Οι αράχνες στο σπίτι υπάρχουν εκεί για κάποιον λόγο κι εσύ όσο κι αν τις σιχαίνεσαι από τα βάθη της ψυχής σου ή όσο κι αν τις φοβάσαι, δεν πρέπει να τις σκοτώσεις. Έτσι, λένε οι έρευνες και μας εξηγούν το γιατί…

Σίγουρα οι αράχνες στο σπίτι δεν είναι και οι αγαπημένοι σου επισκέπτες αλλά ό,τι κι αν γίνει, όσο κι αν δεν αντέχεις να αντικρίζεις αυτά τα creepy αρθρόποδα με φτερά… πρέπει να αντισταθείς.

Άφησε κάτω απαλά την παντόφλα και μη σκοτώσεις την αράχνη. Άλλωστε δεν σε ενόχλησε, γιατί να την ενοχλήσεις; Λοιπόν, οι επιστήμονες λένε πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να

μην σκοτώνουμε τις αράχνες κι αν δεν τις θέλουμε στο σπίτι μας να τους κάνουμε…. έξωση! Δηλαδή, να προσπαθήσουμε να τις διώξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, ευγενικά πάντα χωρίς να τις πειράξουμε.

Γιατί δεν πρέπει να σκοτώσεις τις αράχνες στο σπίτι;

Οι αράχνες σε ένα διαμέρισμα, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της φύσης, αλλά κάνουν επίσης και… σημαντικές εργασίες. Με λίγα λόγια, δουλεύουν για σένα καθώς απομακρύνουν έντομα που μεταφέρουν βακτήρια, όπως οι κατσαρίδες, τα κουνούπια και ο σκώρος.

Ναι, οι αηδιαστικές αράχνες που μόνο που τις βλέπεις νιώθεις ότι σε περπατάνε και θέλεις να τις διώξεις κακήν κακώς, σε βοηθούν να καθαρίσεις το χώρο από έντομα. Με τον ιστό τους, τα παγιδεύουν και κάνουν… μια «συλλογή».

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι αράχνες καταβροχθίζουν 800 εκατομμύρια τόνους έντομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο! Τι θα κάναμε χωρίς αυτές;;; Αντί να τις σκοτώνουμε… πρέπει να λέμε και ευχαριστώ!

Photo: unsplash/Nicolas Picard

Ο Βιολόγος Martin Nyffeler, από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, δήλωσε προηγουμένως πως οι υπολογισμοί τους επιτρέπουν να προσδιορίσουν για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα ότι οι αράχνες είναι μεγάλοι φυσικοί εχθροί των εντόμων! Σε «συνεννόηση» με άλλα εντομοφάγα ζώα, όπως τα μυρμήγκια και τα πουλιά, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της πληθυσμιακής πυκνότητας των εντόμων. Έτσι οι αράχνες συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της φύσης.

Γνώριζες ότι η αράχνη… μπορεί να σε ακούσει;;;

Κι αν δεν τις θέλω στο σπίτι μου…;

Αν δεν τις αντέχεις ή έχεις αραχνοφοβία, τότε μην τις σκοτώνεις απλά διώξτες από το σπίτι. Πώς;

Απλά πάρε ένα γυάλινο βάζο και μια κάρτα και βάλτην μέσα στο βάζο. Στη συνέχεια, άφησέ την ελεύθερη στον κήπο ή κάπου έξω από το σπίτι σου. Η πλειοψηφία, δεν σε βλάπτει και σπάνια είναι επιθετικές ή επικίνδυνες. Παράλληλα, παρόλο που οι περισσότερες είναι δηλητηριώδεις, το δηλητήριο πολλών ειδών είναι πολύ αδύναμο για να επηρεάσει τον άνθρωπο!

Συνήθως, κρύβονται στις γωνίες, κάτω από πράγματα, σε ντουλάπια αλλά και σε υπόγεια, εργαστήρια, χώρους όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία και σκοτάδι καθώς δεν βγαίνουν στην αυγή.

Οι αράχνες σπάνια θα σε δαγκώσουν καθώς και αυτές αποφεύγουν με κάθε τρόπο την επαφή μαζί σου. Επομένως, δεν υπάρχει τόσος μεγάλος λόγος να ανησυχείς.

Δες και αυτό:

Ο πιο μεγάλος και τρομακτικός ιστός που έχεις δει είναι στην Ελλάδα

Το άρθρο Είδες μια αράχνη στο σπίτι; Μην τολμήσεις να τη σκοτώσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα