Όσα κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

20:31 10/5/2020 - Πηγή: iPop

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη γνωρίζουν καλά τα δικά τους συναισθήματα και πώς να τα διαχειριστούν. Το να γνωρίζεις πώς να ελέγχεις τα συναισθήματά σου είναι το κλειδί για επιτυχημένες, υγιείς σχέσεις.

Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τριβές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και αποφεύγουν τις συγκρούσεις και δεν τις αφήνουν να περάσουν μέσα σου.

Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη

Όσα κάνουν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνηΔεν φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά
σου

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, όταν νιώθεις κάτι βαθιά μέσα σου, ποτέ δεν το θάβεις. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαλαρώσει και λες στον κόσμο αυτό που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σου, τα σημάδια που έχεις στην ψυχή σου και θεραπεύονται αργά, τον πόνο που κρύβεις από σχέσεις που σε πλήγωσαν.

Οι άνθρωποι μπορεί να σε προειδοποιούν πως είσαι πολύ ανοιχτός με όλους αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει και τους αφήνεις να επικοινωνήσουν μαζί σου σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Photo: unsplash/CatherineΕύθραυστη καρδιά

Η καρδιά σου δεν είναι έτοιμη για να την “αρπάξει” ο καθένας. Την εμπιστεύεσαι μόνο στους ανθρώπους και στους λίγους φίλους που αγαπάς. Κι αυτό γιατί είσαι σίγουρος ότι βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Αλλά όταν κάποιος την πληγώνει, τότε νιώθεις πως χάνεται ο κόσμος. Πληγώνεσαι πολύ και σου είναι δύσκολο να τη θεραπεύσεις και να προχωρήσεις. Αλλά πάντα βρίσκεις τον τρόπο.

Ερωτεύεσαι τον χαρακτήρα κάποιου

Είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως η εξωτερική εμφάνιση χάνεται και πιστεύεις στο εσωτερικό του κάθε ανθρώπου. Αυτό είναι που κοιτάς χωρίς να ενθουσιάζεσαι με το περιτύλιγμα.

Αυτό που σε ενθουσιάζει στον άλλον, είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στους άλλους ανθρώπους, η ειλικρίνειά του και το πάθος που έχει μέση του για ζωή.

PexelsΕίσαι συναισθηματικά ευαίσθητος

Ορισμένες φορές οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πώς τα λόγια τους και οι πράξεις τους σε επηρεάζουν. Ορισμένες φορές ξεχνούν το πόσο δύσκολο σου είναι να διαγράψεις όλες τις αναμνήσεις και να φτιάξεις νέες μαζί τους.

Επενδύεις τόσο πολύ στους ανθρώπους και στις σχέσεις και όταν σε αφήνουν σου είναι δύσκολο να ξεκινήσεις ξανά.

Παρατηρείς τις πιο μικρές λεπτομέρειες

Βρίσκεις την ευτυχία στον ήλιο που σε χτυπά στο πρόσωπο, στα παιδιά που γελούν, σε ένα όμορφο λουλούδι.

Παρατηρείς τα πολύ μικρά πράγματα καθημερινά που οι άλλοι δεν βλέπουν γιατί είναι… απασχολημένοι. Εσύ κάνεις μια παύση και εκτιμάς τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω σου.

Κι αυτός ο κόσμος σε εκπλήσσει καθημερινά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

Ένας νευροεπισήμονας εξηγεί ποια 3 πράγματα πρέπει να κάνεις για να boostάρεις την συναισθηματική σου νοημοσύνη

Photo: Unsplash/ Brooke Cagle

Το άρθρο Όσα κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα