Όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις αφού βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου!

20:17 23/3/2020 - Πηγή: iPop

Οι βόλτες με τον σκύλο σου είναι ίσως οι αγαπημένες σου ώρες της ημέρας. Μήπως όμως ξεχνάς να κάνεις κάποια πράγματα μετά τη βόλτα με τον σκύλο σου;

Ξυπνάς το πρωί και πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τις υποχρεώσεις σου, πρώτο σου μέλημα, ακόμα και πριν πιεις καφέ, είναι να πας βόλτα τον σκύλο σου.

Παίρνεις το λουράκι του, παίρνεις τα σακουλάκια για τις ακαθαρσίες μαζί σου και ξεκινάτε το περπάτημα. Αφού περάσει αρκετή ώρα κι έχει χορτάσει πια τη βόλτα του, γυρίζετε σπίτι, βγάζεις το λουρί του και κάθεσαι να πιεις τον καφέ σου.

Μήπως εκεί ανάμεσα στην πόρτα που έκλεισες πίσω

σου μόλις μπήκες στο σπίτι και στον καφέ που φτιάχνεις, πρέπει να μεσολαβήσουν κάποιες ακόμα διαδικασίες; Ναι!

Όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις μετά τη βόλτα με τον σκύλο σουΜύτη και πατουσάκια

Οι κτηνίατροι προτείνουν μετά τη βόλτα του σκύλου, καθώς έχει περπατήσει στον δρόμο και η μύτη του έχει έρθει σε επαφή με διάφορα πράγματα που δεν ήθελες να μεταφερθούν στο σπίτι, να αφιερώνεις μερικά λεπτά στο να πλένεις σχολαστικά τη μύτη και τα πατουσάκια του σκύλου σου.

Τα πατουσάκια του μπορείς να τα καθαρίζεις είτε με λίγο νερό και σαπούνι ειδικό για σκύλους, είτε με ένα ήπιο αντισηπτικό, είτε με υγρά μαντηλάκια.

Λιχουδιά

Ήταν σωστός κύριος ή κυρία ο σκύλος σου στη βόλτα σας; Ε τότε καλό θα ήταν να τον επιβραβεύσεις με μια λιχουδιά! Μην την δίνεις κάθε φορά μετά τη βόλτα, αλλά μόνο τις φορές που ήταν σωστός. Στόχος είναι να τον επιβραβεύεις για την καλή του συμπεριφορά! Αν όμως είναι κάθε φορά σωστός, τότε ναι, καλό είναι να έχεις μεγάλο απόθεμα σε λιχουδιές!

Παιχνίδια που μπορείς να κάνεις με τον σκύλο στο σπίτι!

Παιχνίδι

Ναι, ο σκύλος σου λατρεύει το ότι τον πηγαίνεις βόλτα, τον αφήνεις να κάνει την ανάγκη του με την ησυχία του, να μυρίσει τη φύση και να έρθει σε επαφή με άλλα σκυλάκια. Αλλά σε καμία περίπτωση η βόλτα δεν αντικαθιστά τη δική σας επαφή! Μην ξεχνάς πως μπορεί να θέλει να παίξετε μετά τη βόλτα που έχει ενέργεια και αφού τον αγαπάς, είναι μια καλή ευκαιρία για να του το δείξεις! Εάν μόλις γυρίσετε σπίτι, έρθει και καθίσει μπροστά στα πόδια σου με το παιχνίδι του, να ξέρεις ότι περιμένει να ανταποκριθείς! Και καλά θα κάνεις να του κάνεις το χατίρι!

iStock.com/gollykimBonus 3 tips για σωστή βόλτα με τον σκύλο:Μάθε στον σκύλο σου ότι εσύ είσαι ο οδηγός. Ξεκίνα να περπατάς εσύ μπροστά από τον σκύλο σου για να του δείξεις ποιος είναι ο αρχηγός και πως εσύ ορίζεις το που θα πάτε βόλτα και με ποιον ρυθμό! Αφότου μάθει ο σκύλος πως εσύ είσαι το αφεντικό μπορείς να του επιτρέψεις να περπατάει δίπλα σου αλλά ποτέ μπροστά!Κράτα σφιχτά τα λουριά! Φυσικά, όχι να αρχίσεις να τραβάς το λουρί με δύναμη. Εννοούμε να έχεις ένα κοντό λουρί για να μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τον τετράποδο σύντροφό σου!Δώσε τον απαραίτητο χρόνο! Μπορεί να βιάζεσαι αλλά και ο σκύλος σου θέλει τον χρόνο του όταν πάει βόλτα! Δεν μπορείς να του βάλεις το λουρί να τον κατεβάσεις στον δρόμο και κατευθείαν μόλις κάνει τις ανάγκες του να τον επιστρέψεις στο σπίτι!Δες ακόμα:

Μπορώ να βγάλω τον σκύλο βόλτα κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις αφού βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα