Όσα δεν πρέπει να κάνεις ποτέ με βρεγμένα μαλλιά!

21:28 20/7/2019 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές έχεις διαβάσει όσα δεν πρέπει να κάνεις με βρεγμένα μαλλιά και πόσες φορές έχεις κάνει ξανά και ξανά το ίδιο, γιατί δεν θέλεις να μάθεις απ’ τα λάθη σου;

Εάν υπάρχει ένας κανόνας για τα μαλλιά που πρέπει να θυμάσαι, τότε αυτός είναι ότι όταν είναι βρεγμένα, είναι και περισσότερο εύθραυστα και οι τρίχες είναι πολύ πιο ευαίσθητες και σπάνε πιο εύκολα.

Κι επειδή καμία μας δεν θέλει θαμπά και κατεστραμμένα μαλλιά, ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για τα λάθη που πρέπει ν’ αποφύγεις όταν τα μαλλιά σου

είναι βρεγμένα, αλλά και τι να κάνεις για να τα προστατέψεις.

Τα λάθη που κάνεις με τα βρεγμένα μαλλιά:Δεν τα στεγνώνεις

Το νερό καταστρέφει την τρίχα, γι΄αυτό όσο περισσότερη ώρα αφήνεις τα μαλλιά βρεγμένα τόσο πιο λεπτή και εύθραυστη τρίχα αποκτάς. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τα στεγνώνεις αμέσως μετά το λούσιμο και να μην τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους. Μάλιστα, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μα ποτέ, είναι να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά!

Τα χτενίζεις απ’ τη ρίζα στις άκρες

Αντί να χτενίζεις τα μαλλιά σου απ’ τη ρίζα τους, προσπάθησε προηγουμένως να τα ξεμπερδέψεις χωρίς χτένα, αλλά με τα δάχτυλά σου. Την ίδια στιγμή, για να χτενίσεις βρεγμένα μαλλιά, προτίμησε χτένα με αραιά δόντια, για να μην ταλαιπωρήσεις την τρίχα και προκαλέσεις ψαλίδα.

Πιάνεις αλογοουρά

Τα βρεγμένα μαλλιά προκαλούν ήδη το σπάσιμο της τρίχας, οπότε όταν τα πιάνεις με λάστιχο ή καρφίτσες, μόνο χειρότερη κάνεις την κατάσταση. Θα πρέπει να έχεις στεγνώσει πολύ καλά τα μαλλιά σου, πριν τα πιάσεις σε οποιοδήποτε hairstyle.

Χρησιμοποιείς λάδι μαλλιών

Χρησιμοποιείς το λάδι μαλλιών για να προστατέψεις τα μαλλιά σου απ’ τη θερμότητα, ωστόσο ορισμένα έλαια έχουν χαμηλό σημείο καπνού και συνεπώς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν τα χρησιμοποιείς. Αντίθετα, προτίμησε ένα leave-in conditioner, που θα ενυδατώσει τα μαλλιά σου.

Photo: Unsplash/Chris Slupski

Το άρθρο Όσα δεν πρέπει να κάνεις ποτέ με βρεγμένα μαλλιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα