Όλοι εναντίον Β. Κορέας | Ηχηρές απαντήσεις από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα

08:18 4/9/2017 - Πηγή: iPop
Όλους απέναντί της τους έχει η Βόρεια Κορέα, μετά τις συνεχόμενες προκλήσεις της με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία προκάλεσε σεισμό 6,3 Ρίχτερ.Κορέας | Ηχηρές απαντήσεις από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, James Mattis, σε

δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Donald Trump, τόνισε πως «οποιαδήποτε απειλή εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους, θα προκαλέσει μαζική στρατιωτική αντίδραση».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Βόρειας Κορέας, αλλά έχουμε πολλές επιλογές για να το πράξουμε».

Την ίδια στιγμή, οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συμφώνησαν ν’ ασκήσουν από κοινού πιέσεις στην Πιονγιάνγκ.

Ο ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας δήλωσε συγκεκριμένα πως «συμφωνήσαμε (να συνεχιστεί) η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ για ν’ ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στη Βόρεια Κορέα και στον ΟΗΕ, ιδιαίτερα την υιοθέτηση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Η Νότια Κορέα πραγματοποιεί άσκηση με βαλλιστικούς πυραύλους

Η Νότια Κορέα προχωράει σε νέες στρατιωτικές ασκήσεις και ενίσχυση των συστημάτων αντιπυραυλικής της άμυνας.

Σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις που περιελάμβαναν πυραύλους αέρος-ξηράς και βαλλιστικούς πυραύλους. Παράλληλα, γίνεται προετοιμασία για από κοινού ασκήσεις με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνεται πως σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

The post Όλοι εναντίον Β. Κορέας | Ηχηρές απαντήσεις από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα