Όλα όσα κέρδισα κάνοντας business coaching και ίσως δεν έχεις ξανακούσει από κανέναν!

19:11 16/12/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα θα σου μιλήσω για τα οφέλη του business coaching που μου έδωσε η συνεργασία με business coaches. Από το 2018 που πρώτη φορά βίωσα την εμπειρία coaching συνεδριών, μέσα από την εκπαίδευσή μου, η αλλαγή που συνέβη ήταν ριζική. Coaching αν με ρωτάς, αυτό πιστεύω ότι είναι, η αλλαγή, η βελτίωση, η διόρθωση του μη λειτουργικού.

Μια εισαγωγή

Πριν μπω στο θέμα μου, θα μιλήσω λίγο για το πόσο σε κοιτούν όλοι με μισό μάτι όταν μιλάς για coaching. Οι περισσότεροι

που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο θεωρούν ότι δεν πιάνει, ότι πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ότι είναι οι coaches αποτυχημένοι ψυχολόγοι που ποτέ δεν κατάφεραν να γίνουν ψυχολόγοι. Αυτό φυσικά είναι η άποψη εκείνων που το κοιτούν από μακριά με σκεπτικισμό, είναι εντελώς αδιάβαστοι πάνω στο θέμα ή έχουν πέσει πάνω σε ένα πολύ κακό επαγγελματία.

Λυπάμαι πραγματικά όταν οι άνθρωποι βάζουν μόνοι τους εμπόδια δεσμευμένοι μέσα σε απίστευτα συμπλέγματα και δεν αφήνουν τον εαυτό τους να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες που έχει.

Τα οφέλη του business coaching

Το Life Coaching είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι από το Business Coaching. Και τα δύο έχουν δυναμική αλλά αν θες να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, που θα φέρει μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, το Business Coaching είναι μια τεράστια επένδυση στον εαυτό μας. Με το Business μπορείς παράλληλα να βάλεις κάποια εργαλεία και στο Life.

Είναι, λοιπόν, ο κατάλληλος άνθρωπος που θα σε ακούσει και θα ακούσεις και εσύ αυτά που μπορεί ποτέ να μην είχες προσέξει ως τώρα. Μα τόσα χρόνια πώς δεν τα είχα προσέξει; Γιατί δεν έκανες τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό του.

Pexels

Δουλεύεις σε μια εταιρεία, ή έχεις μια εταιρεία και η δουλειά που γίνεται έχει ένα συγκεκριμένο, μετρήσιμο αποτέλεσμα αλλά εσύ έχεις ως στόχο άλλο αποτέλεσμα. Ψάχνεις όλες τις εκδοχές, όλες τις δυνατότητες αλλά δεν μπορείς να βρεις την κατάλληλη λύση.

Ζητάς τη βοήθεια του coach ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα και εκείνος έρχεται με τα εργαλεία του, τα χαρτιά και τα μολύβια του, τα post it του και σε ρωτά! Τι σημαίνει σήμερα για σένα αυτό. Τι αξίες υπάρχουν πίσω από αυτό. Γράφεις εσύ τις 5 αξίες και τις βάζεις στον τοίχο να τις κοιτάς.

Στη συνέχεια ελέγχετε τα αποτελέσματα που έχεις σήμερα. Νούμερα και οτιδήποτε μπορεί να είναι σχετικό με το στόχο σου. Και βλέπεις ότι οι αξίες είναι διαφορετικές από τα αποτελέσματα. Δίνεις ενέργεια δηλαδή, κόπο, χρόνο, αξία, σε κάτι που δεν είναι αυτό που ΘΕΣ.

Αυτό που σου είπα τώρα είναι κάτι εντελώς μπακάλικο και στην πράξη δεν είναι καθόλου έτσι. Ξαφνικά οι ερωτήσεις, οι λέξεις που διαλέγεις, οι αξίες που έχεις και όλα αυτά τα αποτελέσματα φανερωμένα μπροστά στα μάτια σου, πέφτουν πάνω σου σαν καταπέλτης, δίνοντας την αλήθεια που δεν μπορούσες τόσα χρόνια να δεις.

Ο κατάλληλος επαγγελματίας

Θα ήθελα τόσο πολύ να σου μιλήσω για τους coach μου που με βοήθησαν και μου έδωσαν αυτό το τεράστιο boost. Η αίσθηση του να φεύγεις από μια συνεδρία με τεράστιες δυνάμεις, ανοιχτούς όλους τους δρόμους, αυτή την απίστευτη υποστήριξη και βοήθεια είναι ένα συναίσθημα που αξίζει και εύχομαι να το ζήσεις και εσύ αγαπητέ αναγνώστη.

Και εσύ που δεν πιστεύεις καθόλου σε αυτό το επάγγελμα. Φαντάσου ότι όλοι αυτοί οι τιτάνες που υπάρχουν σήμερα εκεί έξω στις επιχειρήσεις έχουν δεχτεί τις υπηρεσίες ενός πετυχημένου coach. Υπάρχουν coaches που δεν θέλουν να πληρωθούν αν δεν φτάσεις στο στόχο σου, υπάρχουν άλλοι που δεν θέλουν να μιλήσεις πουθενά για εκείνους. Σε ολόκληρο Internet δεν θα βρεις ούτε μια γραμμή για εκείνους, ούτε μια φωτογραφία τους, ούτε μια διαφήμιση, εντούτοις τα αποτελέσματά τους φαίνονται στους πελάτες τους που λάμπουν περισσότερο και από τον ήλιο.

Και επειδή σου υποσχέθηκα στον τίτλο να σου γράψω για όσα εγώ κέρδισα με δυο λόγια, θα σου πω ότι κάθε φορά που φεύγω από μια business coaching συνεδρία, με διαφορετικό coach, έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με αρκετούς αυτή την περίοδο, έχω διαφορετικά συναισθήματα. Από ενθουσιασμό, χαρά, δέσμευση σε δράση, όραμα, πίστη στον εαυτό μου, μέχρι και φόβο και ανησυχία για το πώς θα το καταφέρω αυτό που σχεδιάζω.

Είναι άπειρα τα συναισθήματα και όλα σε καλούν σε δράση, δε σε αφήνουν στην ησυχία σου αν πρώτα δεν ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες. Δεν σε αφήνει να μην τα υπολογίσεις όλα τα ενδεχόμενα, δεν σε αφήνει να αφεθείς, να πεις άστο μωρέ δεν πειράζει. Δεν σε αφήνει να μην κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Υπόσχομαι να επιστρέψω σε επόμενο άρθρο με την Coach που με βοήθησε με την ελπίδα να πάρεις αυτήν την ίδια έμπνευση και δέσμευση σε δράση όπως εγώ.

Μια Life Coach εξομολογείται: Αν μπορούσα να σου πω όλα αυτά που είδα σε σένα, δεν θα τα παράταγες ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα κέρδισα κάνοντας business coaching και ίσως δεν έχεις ξανακούσει από κανέναν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα