Οι συντάκτες του iPop.gr ξεχωρίζουν 12 αγαπημένα τους βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

20:43 23/4/2021 - Πηγή: iPop

Είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα που μπορεί να σου ξυπνήσει το διάβασμα ενός βιβλίου! Κάθε βιβλίο μπορεί να σε επηρεάσει με διαφορετικό τρόπο κι εκεί κρύβεται η μαγεία! Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο; Έχεις βάλει στην book list σου εκείνο που θα πάρει επόμενο σειρά; Οι συντάκτες του iPop.gr σου προτείνουν 12 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου, το καθένα για ξεχωριστό λόγο!

Πέρυσι την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σας είχαμε καλέσει

να μοιραστείτε μαζί μας το αγαπημένο σας βιβλίο και οι προτάσεις σας ήταν εξαιρετικές!

Φέτος, αποφασίσαμε να αντιστρέψουμε λίγο τους ρόλους και συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα βιβλία των συντακτών του iPop.gr… εάν μπορούμε φυσικά να μιλήσουμε ακριβώς για “αγαπημένα”, καθώς είναι αναρίθμητα τα βιβλία με τα οποία έχουμε ταξιδέψει και θα χρειαζόμασταν 10.000 άρθρα για να τα αναφέρουμε όλα.

Ξεχωρίσαμε βιβλία που λίγο- πολύ που μπορούν να διαβαστούν από όλους, κάποια είναι κλασικά και διαχρονικά, και όλα μα όλα τα βιβλία της λίστας περιέχουν σπουδαία διδάγματα για τη ζωή.

Τα βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Ο Μικρός Πρίγκιπας- Antoine de Saint-Exupéry

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα αγόρι με κατάξανθα μαλλιά που ζει σε έναν τόσο δα μικρό πλανήτη με τρία ηφαίστεια και ένα ντελικάτο αλλά δύστροπο τριαντάφυλλο. Μια μέρα, στενοχωρημένος με το λουλούδι που ήταν όλο απαιτήσεις, αποφάσισε να φύγει.

Επισκέφθηκε πολλούς πλανήτες, ώσπου έφτασε στη Γη και ανακάλυψε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτά που βλέπουμε με τα μάτια αλλά αυτά που αισθανόμαστε με την καρδιά.

1984- George Orwell

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις. Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν: όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.

Το έγκλημα της σκέψης είναι θανάσιμο αμάρτημα. Γι’ αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης, πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.

Όταν ο Όργουελ έγραφε το βιβλίο του, το 1984 ήταν μέλλον. Σήμερα είναι παρελθόν. Αλλά, μετά από το έργο αυτό, το πραγματικό 1984 θα είναι πάντα μια χρονιά του μέλλοντος, η πρώτη του ζοφερού μιλένιουμ που απειλεί την ανθρώπινη ιστορία.

Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία του εικοστού αιώνα, το “1984” διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία. Η εφιαλτική του αλήθεια για το κράτος της θανατερής τρομοκρατίας απέχει μόλις ένα βήμα από το να γίνει πραγματικότητα: ήδη ο Μεγάλος Αδελφός μάς βλέπει.

Σχολή των θεών- Elio D΄ Anna

Η Σχολή των Θεών είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα.
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει.

Ο ήρωας του βιβλίου, που είναι και ο αφηγητής, ζει μια συνηθισμένη, συμβατική ζωή, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στον δρόμο του ο Dreamer, για να του αποκαλύψει τη δυνατότητα μιας άλλης πραγματικότητας:
ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι, θα του πει…

Ένα μήνυμα αισιόδοξο δίχως άλλο, που δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο πεπρωμένο του.

Συγχρόνως, όμως, και ένα μήνυμα ανείπωτης ευθύνης.
Το βιβλίο αυτό στοχεύει να σου αλλάξει τη ζωή, όπως με τον καιρό είδε ο αφηγητής και τη δική του ζωή να αλλάζει χάρη στις συναντήσεις του με τον Dreamer. Ένα βιβλίο με νόημα και συμβολισμό, που το διαπερνά η υποψία ενός μυστηρίου: Ποιος είναι λοιπόν ο Dreamer;
Ποιος θα μπορούσε άραγε να είναι; Και ποιος είναι ο τόπος από τον οποίο ηχεί η άχρονη αλλά πάντοτε επίκαιρη φωνή Του;

iPop Book Club: 18 βιβλία που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Τρυποκάρυδος- Tom Robbins

Ο «Τρυποκάρυδος» είναι ένα είδος ερωτικής ιστορίας που εκτυλίσσεται μέσα σ’ ένα πακέτο τσιγάρα Κάμελ. Αποκαλύπτει το σκοπό της σελήνης, εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στους κακοποιούς και τους παράνομους, εξετάζει τη διαμάχη ανάμεσα στο δεσμευμένο σοσιαλιστή και το ρομαντικό ατομικιστή, ζωγραφίζει το πορτραίτο μιας σύγχρονης κοινωνίας με ζάπλουτους Άραβες, εξόριστους βασιλιάδες και εγκυμονούσες μαζορέτες. Τέλος, ασχολείται και με τα μυστήρια των πυραμίδων.

Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη

Μια φιλοσοφική ποιητικά πραγματεία στην οποία περιέχεται η κοσμοθεωρία του Καζαντζάκη, συνοψίζοντας ιδεαλιστικά την ενσάρκωση του νέου Οδυσσέα. Η “Ασκητική” είναι ο Νίκος Καζαντζάκης. Και ο Νίκος Καζαντζάκης είναι η “Ασκητική”. Μια ελβετική εφημερίδα έγραψε πως το έργο τούτο είναι “το κατά Καζαντζάκην ευαγγέλιο”. Ο ίδιος ο δημιουργός της έγραψε ότι η “Ασκητική” είναι “η πιο σπαραχτική Κραυγή της ζωής του” και πως όλο το έργο του είναι σχόλιο στην Κραυγή αυτή. Ουσιαστικά στο φιλοσοφικό δοκίμιο διαφαίνεται η ανάγκη του συγγραφέα να εκφράσει τον αέναο αγώνα των ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου στην προσπάθειά του να μετουσιωθεί η Ύλη σε Πνεύμα, απελευθερωμένος από το δέος και τον φόβο, προκειμένου να φτάσει στην εσωτερική αποκορύφωση της απόλυτης αίσθησης της ελευθερίας.

Η μεγάλη χίμαιρα- Μ. Καραγάτσης

«Η μεγάλη χίμαιρα» είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Είναι η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται κι ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Επισκοπής. Εκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.

Να βλέπεις στον έρωτα- Jorge Bucay

“Ερωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές”
Ένα λάθος του παροχέα Ίντερνετ αρκεί για να φέρει σε επαφή δύο αγνώστους, κατά έναν απρόσμενο τρόπο. Ο Ρομπέρτο, ένας εργένης διαφημιστής κουρασμένος από μια ζωή ρουτίνας και καβγάδων με τις εκάστοτε κοπέλες του, αρχίζει να δέχεται στον υπολογιστή του τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάσσουν δύο ψυχολόγοι οι οποίοι ετοιμάζουν ένα βιβλίο για τον έρωτα και τις σχέσεις του ζευγαριού. Ένα ηλεκτρονικό τρίο και ένα πρωτότυπο και ευφάνταστο μυθιστόρημα σκέψης και αναζήτησης γύρω από το κεφαλαιώδες ζήτημα των ερωτικών σχέσεων.

Ποιος πήρε το τυρί μου; -Spencer Johnson

Το βιβλίο “Ποιός πήρε το τυρί μου;” αποτελεί έναν εκπληκτικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές στην εργασία σας και στη ζωή σας. Γρήγορο, απλό, και αποτελεσματικό, ειναι γραμμένο από τον Spencer Johnson, το συγγραφέα που τα πολυδιαβασμένα του βιβλία έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να ανακαλύψουν τις απλές αλήθειες της ζωής.

Ο κόσμος της Σοφίας- Gaarder Jostein

Ένα μυθιστόρημα με ήρωες δύο διαφορετικές κοπέλες και έναν ανώνυμο επιστολογράφο. Ένα βιβλίο μυστηρίου. Ενα μυθιστόρημα σκέψης, γνώσης, πνεύματος, απόλαυσης, περιπέτειας. Kαι πάνω απ’ όλα η Iστορία της Φιλοσοφίας από την αρχή ως την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα- Λουντέμης Μενέλαος

Πήχτωνε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ’ τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαµπάδες τ’ ουρανού. Όλα ήταν γάλα… γάλα… λουλάκι… και σπίθες. Το ποτάµι µουρµούριζε µες στον ύπνο του κρυφά παραµιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιµήθηκε… ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο µεγάλο του παραµύθι…

Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν… παρηγορηµένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να µετρήσει τ’ άστρα… Να τα µετρήσει όλα… σιγά σιγά… ένα ένα… Όλα… Και τα βρήκε σωστά.

15 παιδικά βιβλία με σπουδαία μηνύματα που κάθε παιδί πρέπει να έχει διαβάσει

Είμαι Επικίνδυνη– Συλλογικό

100 μοναδικές ιστορίες. 100 επικίνδυνες μαρτυρίες. 100 γυναίκες τόλμησαν να ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία, με τη φράση «Είμαι επικίνδυνη», και η καθεμία να φωτίσει μια διαφορετική πλευρά των όσων βιώνουν οι γυναίκες στην Ελλάδα του σήμερα.

Οι ιστορίες τους θα εμπνεύσουν, θα προκαλέσουν και τελικά θα αφυπνίσουν, σε μια χώρα στην οποία τόσες γυναίκες διαπρέπουν καθημερινά παρά τις αντιξοότητες.

Σουέλ- Ιωάννα Καρυστιάνη 

– Ό,τι κι αν είναι αυτό, πες μου τι συμβαίνει.
– Το σουέλ μου ‘βαλε μπελά στο μυαλό.
– Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δε γυρίζεις;
– Η θάλασσα δεν με επιστρέφει.
– Τι γυρεύεις τώρα πια;
– Δεν έχω θέληση για στεριά.

Δώδεκα χρόνια μακριά από την οικογένειά του. Μακριά από τη στεριά, από τα αγαπημένα αλλά και λησμονημένα του πρόσωπα. Σπίτι του είναι πλέον το ATHOS III. Ο τόπος όπου αναμετριέται με τις μνήμες του. Το καταφύγιο όπου διαφυλάσσει ερμητικά κλεισμένα τα μυστικά του. Το μόνο μέρος απ’ το οποίο μπορεί να παρακολουθεί – όπως εκείνος θέλει – τη σιωπηλή πορεία του να χαράσσεται ερήμην του τη μοναξιά του συντροφιά με το σουέλ: το βουβό κυματισμό του ωκεανού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι συντάκτες του iPop.gr ξεχωρίζουν 12 αγαπημένα τους βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ipop, βιβλια, ipop, book, list, ηφαίστεια, club, Johnson, ελλαδα, iii, google, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, έκλειψη σελήνης, www.google.gr, ηλεκτρονικο τσιγαρο, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, φιλοσοφικη, πλανητες, ηφαίστεια, αυγη, βημα, εργασια, θαλασσα, τυχη, υλη, χιμαιρα, iii, αγαπη, αστρα, αρθρα, αρθρο, αχος, βιβλιο, βραδυ, γινει, γλωσσα, δεος, δυνατοτητα, δικη, δοκιμιο, ελευθερια, εξελιξη, ερημην, ερχεται, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, ειδος, ιντερνετ, υπνο, ηρωες, ιωαννα, καζαντζακης, κομμα, κυπαρισσια, λαθος, μακρια, μαλλια, ματια, μηνυματα, μικρος πριγκιπας, μικρο, μοναξια, μυαλο, μυθιστορημα, μυστηρια, μυστικα, νυχτα, νοημα, παντα, οικογενεια, οργουελ, ουσιαστικα, παιδικα, παιδι, πεπρωμενο, πριγκιπας, σπιτι, τρια, τσιγαρα, τυρι, φυσικα, φθορα, φωνη, ψυχολογοι, αγορι, book, club, ηρωας, χωρα, ηλεκτρονικα, καρδια, κρυφα, list, λουλουδι, πακετο, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα