10 αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις να βγαίνεις εκτός budget στα ταξίδια και τις διακοπές σου!

14:17 23/4/2021 - Πηγή: iPop

Βγαίνεις συχνά εκτός budget στα ταξίδια και τις διακοπές σου και μετά τρέχεις να μαζέψεις τα οικονομικά σου που πλέον δεν συμμαζεύονται με τόσα έξοδα που κάνεις κάθε φορά που ταξιδεύεις; Τι πρέπει να προσέξεις;

Λίγο που δεν τα υπολόγισες καλά, λίγο που εκείνη την ώρα σε έπιασε και μια τάση για ψώνια και έξτρα αγορές στα στενά του νησιού ή της πόλης που επισκέφτηκες, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βγεις εκτός budget στα ταξίδια και τις διακοπές σου και εν τέλει να ξοδέψεις

παραπάνω χρήματα. Ίσως και πολύ παραπάνω… Σωστά; Ωστόσο αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει από το επόμενό σου κιόλας ταξίdi.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα πριν τις διακοπές!

Πώς να σταματήσεις να βγαίνεις εκτός budget στα ταξίδια και τις διακοπές σου; Πριν το ταξίδι…

Κάνε σωστή έρευνα

Η έρευνα για το ταξίδι είναι το άλφα και το ωμέγα, το έχουμε ξαναπεί. Αν θες να μην βγεις εκτός budget οφείλεις να έχεις ψάξει λεπτομερώς τον προορισμό σου, ώστε να γνωρίζεις αν είναι σε γενικές γραμμές ακριβός ή όχι και στη συνέχεια να έχεις μάθει περίπου πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια των ΜΜΜ, των μουσείων και όλα όσα μπορεί να ξοδέψεις.

unsplash/Annie Spratt

Διάλεξε “καλές” ημερομηνίες

Ιδανικά είναι καλό να ταξιδεύεις εκτός σεζόν, γιορτών και αργιών, ώστε να βρίσκεις πιο οικονομικά εισιτήρια και καταλύματα. Για παράδειγμα, αν ταξιδέψεις Χριστούγεννα το πιο πιθανό είναι να χαλάσεις περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι αν πήγαινες στον ίδιο προορισμό τον Οκτώβρη.

Κάνε καλό πρόγραμμα

Μία καλή λύση για να μην ξεφύγεις οικονομικά είναι να έχεις αποφασίσει από πριν ποια μέρη θες να επισκεφθείς. Αυτό θα σου επιτρέψει να έχεις κλείσει ήδη από πριν εισιτήρια για τα μουσεία και τα αξιοθέατα που θες να δεις, έχοντας υπολογίσει το συνολικό κόστος πολλών δραστηριοτήτων που θα κάνεις στο ταξίδι σου. Βέβαια, καλό θα ήταν πριν κλείσεις οτιδήποτε να αναζητήσεις τις δωρεάν δυνατότητες που σου προσφέρει ο προορισμός σου.

Περίμενε τις προσφορές

Είτε θέλεις να ψωνίσεις καινούργια ρούχα, είτε να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι, καλό θα είναι να περιμένεις τις προσφορές. Μην βιαστείς να κλείσεις, για παράδειγμα, πολύ ακριβά εισιτήρια αν έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου, ώστε να βρεις πιο φθηνά. Άλλωστε, σίγουρα θα ξέρεις πως κατά καιρούς οι αεροπορικές εταιρείες βγάζει καλές προσφορές που σε συμφέρουν πολύ περισσότερο.

Freepik

Κλείσε τα εισιτήρια με ανώνυμη περιήγηση

Αν τσεκάρεις τις τιμές online, τις συγκρίνεις και μετά τις τσεκάρεις ξανά… τότε η τιμή μπορεί να ανέβει. Κι αυτό γιατί οι αεροπορικές γνωρίζουν πως ενδιαφέρεσαι για ένα συγκεκριμένο ταξίδι, πως το έχεις ψάξει και λίγο αργότερα αυξάνουν την τιμή. Για να το αποφύγεις αυτό, κάνε την αναζήτησή σου ανώνυμα στην Google. Ctrl + Shift + N κι έχεις μεταφερθεί στην ανώνυμη περιήγηση για να κάνεις τις αναζητήσεις που θέλεις ελεύθερα!

Κάνε εγγραφή στις αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες επιβραβεύουν τους πελάτες τους, ειδικά αν ταξιδεύουν συχνά, κι έτσι μπορείς να κερδίσεις δώρα, μίλια, και να έχεις σημαντική έκπτωση. Είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις.

Τέλος, ιδανικά θα ήταν καλό να κάνεις και αποταμίευση. Όχι ότι αυτό θα σε βοηθήσει να μην βγεις εκτός budget την ώρα του ταξιδιού, αλλά ακόμα κι αν αυτό συμβεί θα σου είναι πιο εύκολο να το αντιμετωπίσεις.

6+1 συμβουλές για να γυρίσεις όλο τον κόσμο δωρεάν! Και τα ταξίδια δε θα σε επιβαρύνουν οικονομικά ποτέ ξανά

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού…

Εμπιστεύσου τους ντόπιους

Μπορεί να νομίζεις πολλές φορές ότι θα σε εξαπατήσουν, όμως είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τον τόπο τους και θα μπορέσουν να σε κατευθύνουν καλύτερα από οποιονδήποτε ταξιδιωτικό οδηγό. Γι’ αυτό, λοιπόν, άσε στην άκρη τις άπειρες ιστοσελίδες που έχεις βρει με μαγαζιά για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο και ρώτα κάποιον ντόπιο για να σου προτείνει ένα οικονομικό και καλό μαγαζί για να φας, να πιείς τον καφέ σου ή ένα μουσείο για να επισκεφθείς. Μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα και στο να βρεις την πιο σύντομη διαδρομή με τα πόδια, ώστε να αποφύγεις τα ΜΜΜ.

Unsplash/ Guilherme Stecanella

Καθόρισε ένα budget για κάθε μέρα

Αφού έχεις βγάλει το πρόγραμμά σου για το τι θα κάνεις κάθε μέρα στο ταξίδι σου, ήρθε η ώρα να ορίσεις κι ένα ποσό το οποίο θα ξοδεύεις κάθε μέρα. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να διαφέρει ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχεις να κάνεις. Ωστόσο, είναι καλό να φεύγεις από το ξενοδοχείο έχοντας πάνω σου ένα συγκεκριμένο ποσό που θα χαλάσεις μες τη μέρα συν ακόμα την πιστωτική κάρτα ένα ακόμα χαρτονόμισμα το οποίο θα βρίσκεται σε μια τσέπη, όχι στο πορτοφόλι και θα ‘ναι για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, συμφώνησε με τον εαυτό σου ότι δε θα χρησιμοποιείς την πιστωτική κάθε τρεις και λίγο για τα ψώνια σου, αλλά θα πληρώνεις με μετρητά. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να υπολογίζεις πόσα ξοδεύεις και να μην χαλάς χρήματα ανεξέλεγκτα.

Υπολόγισε πόσα ξόδεψες μες τη μέρα

Κι αφού έκανες το από πάνω βήμα, όταν γυρίσεις το βράδυ στο δωμάτιο υπολόγισε πόσα ξόδεψες και αν αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο budget που είχες ορίσει για εκείνη τη μέρα. ΑΝ όχι, φρόντισε την επόμενη να περιοριστείς λιγάκι.

Προσοχή με τη βαλίτσα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι να φεύγεις από το σπίτι σου με μια κανονική βαλίτσα και να αγοράζεις τόσα πολλά στο ταξίδι που να καταλήγει τελικά να είναι υπέρβαρη. Έτσι, ξοδεύεις περισσότερα χρήματα στο να πληρώσεις τη διαφορά. Σιγουρέψου ότι δε θα σε περιμένει καμία δυσάρεστη έκπληξη στο αεροδρόμιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10 αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις να βγαίνεις εκτός budget στα ταξίδια και τις διακοπές σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα