Οι πιο συχνοί λόγοι που νιώθεις συνέχεια κούραση

20:45 12/12/2019 - Πηγή: iPop

Σου έχει τύχει να αισθάνεσαι αδικαιολόγητη κούραση πολλές φορές μέσα στην ημέρα, ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ; H έλλειψη ύπνου δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις συνέχεια κούραση.

Καθημερινά πράγματα που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις εξαντλούν τον οργανισμό σου με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να νιώσεις συσσωρευμένη εξάντληση.

Μερικές συνήθειές σου μπορεί να φταίνε που νιώθεις συνέχεια κούραση και παρακάτω θα δεις ποιες είναι αυτές.

Αν νιώθεις συνέχεια κούραση μπορεί να φταίει κάτι απ’ αυτά:Δεν γυμνάζεσαι

Το να μην πηγαίνεις γυμναστήριο

για να μην κουραστείς στην πραγματικότητα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η τακτική άσκηση αυξάνει τον μεταβολισμό και την αντοχή σου και σε τροφοδοτεί με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Πίνεις λίγο νερό

Το να μην πίνεις αρκετό νερό κάνει το αίμα σου πυκνότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κακή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και το να μην φτάνουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους μύες και τα όργανά σου.

Έχεις έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου σε κάνει να νιώθεις υποτονικός, αδύναμος, κουρασμένος, ευερέθιστος και ανίκανος να συγκεντρωθείς. Αυτό συμβαίνει επειδή μεταφέρεται λιγότερο οξυγόνο στους μυς και τα κύτταρα. Η έλλειψη σιδήρου σε θέτει επίσης σε κίνδυνο αναιμίας, οπότε είναι σημαντικό να έχεις αρκετό σίδηρο. Μπορείς να αυξήσεις την περιεκτικότητα σε σίδηρο τρώγοντας περισσότερο άπαχο βόειο κρέας, φασόλια, tofu, αυγά, ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο.

Υποφέρεις από παράλογους φόβους

Φοβάσαι ότι θα πάθεις κάποιο ατύχημα ή υποθέτεις ότι θα απολυθείς εάν ο προϊστάμενός σου σε καλέσει ξαφνικά στο γραφείο του; Πρόσεξε, γιατί ο συνεχόμενος φόβος σου μπορεί να σε εξαντλήσει ψυχικά και συνεπώς και σωματικά! Όταν κάνεις τέτοιες σκέψεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και αναρωτήσου πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό που σκέφτεσαι.

Δεν τρως πρωινό

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σου καίει το φαγητό που έφαγες. Προκειμένου το σώμα σου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεις νέα ενέργεια το πρωί.

Δεν μπορείς να πεις όχι

Το να είσαι πάντα απασχολημένος για την ευχαρίστηση των άλλων μπορεί να είναι εις βάρος της δικής σου ενέργειας και ευτυχίας. Μπορεί επίσης να σε κάνει να αισθάνεσαι εξαντλημένος και κουρασμένος όλη την ώρα. Δεν χρειάζεσαι να λες ναι στα πάντα. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να λέει «όχι» για να έχεις χρόνο για σένα!

Το γραφείο σου είναι ακατάστατο

Ένα ακατάστατο γραφείο κάνει το κεφάλι σου να νιώθει εξάντληση και πίεση. Με το να καθαρίσεις το γραφείο σου, όχι μόνο θα οργανωθείς, αλλά θα καθαρίσεις επίσης και το μυαλό σου και θα ξεκινήσεις την επόμενη μέρα πιο θετικά!

Εργασιομανία

Αυτό δεν είναι κάτι που δεν περίμενες να ακούσεις, αλλά είναι σίγουρα απ’ τα πιο σημαντικά. Ο οργανισμός σου χρειάζεται ένα διάλειμμα, επομένως φρόντισε τα Σαββατοκύριακα να λες όχι στη δουλειά και να ασχολείσαι με τον εαυτό σου. Είναι πιο απαραίτητο απ’ ό,τι νομίζεις! Εξάλλου, θα γίνεις πιο παραγωγικός εάν κάνεις ένα διάλειμμα 2 φορές την εβδομάδα!

Δες ακόμα:

Είσαι κουρασμένη συνέχεια; Αυτό πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό σου!

Photo: Unsplash/Lena Bell

Το άρθρο Οι πιο συχνοί λόγοι που νιώθεις συνέχεια κούραση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα