Οι Νύφες στο Ναύπλιο

17:00 8/10/2014 - Πηγή: iPop

Ακόμα κι αν είσαι η πιο μοντέρνα γυναίκα, δεν γίνεται να μην έχεις χαζέψει εντυπωσιακά νυφικά. Όπως και να το κάνουμε, είναι από τα πιο σημαντικά φορέματα που μπορεί να φορέσει μια γυναίκα στη ζωή της. Αν είσαι λάτρης της vintage αισθητικής, αυτή η έκθεση που έχει πάρει παράταση και συνεχίζεται στο Ναύπλιο, θα σε ενδιαφέρει.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από τον Ιανουάριο

μέχρι το Μάιος του 2014), η έκθεση «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα» επιστρέφει στον τόπο της, το Ναύπλιο – καθώς παρουσιάζει νυφικά ενδύματα από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, που εδρεύει στην αργολική πρωτεύουσα. Είναι εμπλουτισμένη, μάλιστα, με 35 επιπλέον νυφικά.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, και με το υλικό που παρουσιάζει, το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο από δωρεές, αποτελεί ένα φόρο τιμής στους δωρητές του Ιδρύματος.

Περισσότερα για τις Νύφες

Ξεκινώντας από τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, με μια παρουσίαση νυφικών από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, οι «Νύφες» φιλοδοξούν να αναδείξουν την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος.

Από τα κομψά και περίτεχνα νυφικά του τέλους του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις των νυφών του 21ου αι., η δημιουργία του νυφικού ενδύματος συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα του αύριο.

Έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου

Φουγάρο

Ασκληπιού 98,

Ναύπλιο

The post Οι Νύφες στο Ναύπλιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα