Είσαι multitasker; Καλύτερα να χαλαρώσεις….

16:01 8/10/2014 - Πηγή: iPop

Κάθεσαι στον καναπέ, βλέπεις τηλεόραση, μιλάς στο skype με την παρέα και ταυτόχρονα παίζεις και στο facebook… ναι είσαι multitasker και σύμφωνα με την επιστήμη καλύτερα να χαλαρώσεις…!

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sussex δείχνει ότι αυτή το «media multitasking» αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου και όχι προς το καλύτερο!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν πολλαπλές οθόνες ταυτόχρονα στην πραγματικότητα

έχουν το πρόσθιο φλοιό του προσαγωγίου (ACC) πολύ μικρότερο συγκριτικά με εκείνους που δεν είναι multitaskers. Το ACC είναι το κρίσιμο σημείο του εγκεφάλου όπου γίνεται η επεξεργασία πληροφοριών, ενώ ταυτόχρονα από εκεί παίρνονται οι αποφάσεις, εμπλέκονται τα συναισθήματα και ο έλεγχος των παρορμήσεων. …ο έλεγχος των παρορμήσεων μάλλον δεν θα κάνεις εντύπωση σε σένα 9και σε μένα) φίλε μου που όταν είσαι σε ένταση πιάνεις το κινητό σου για να ηρεμήσεις και να κάνεις ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα!

Τα Smart phones (και οι μηχανές αναζήτησης, και το Wikipedia και το Google Maps) έχουν αλλάξει σίγουρα τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Αλλά είναι σίγουρα σοκαριστικό, αν σκεφτείς πως ο εγκέφαλος σου αλλάζει μορφή κάθε φορά που βγαίνει μια νέα ενημέρωση του iOS.

Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που κάνει τη σύνδεση ότι η φαιά ουσία μας μπορεί πραγματικά να αλλάζει, χάρη στην τεχνολογία. Και επειδή αυτή η συνήθεια –έλα που δεν ξέρεις ποια λέμε… αυτή που σου λέει τα νέα της η φίλη σου και εσύ σκρολάρεις στο facebook ενώ φιλτράρεις και την φωτογραφία για να την ανεβάσεις Instagram και λες στην φίλη σου ότι την ακούς!- μπορεί να επηρεάσει από την ερωτική πτυχή της ζωής σου μέχρι και τις δεξιότητες επικοινωνίας καλό θα ήταν να κάνεις ένα διάλειμμα!

The post Είσαι multitasker; Καλύτερα να χαλαρώσεις…. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα