Οι λόγοι που μειώνεται το σεξ με τα χρόνια σε μια σχέση

19:13 22/2/2020 - Πηγή: iPop

Όσο περνούν τα χρόνια μειώνεται το σεξ σε μια σχέση και πολλοί το θεωρούν λογικό, χωρίς όμως να μπορούν να πουν το λόγο που συμβαίνει αυτό. 

Μερικοί νομίζουν ότι ευθύνεται η βαρεμάρα για το ότι μειώνεται το σεξ με τα χρόνια, όμως η αλήθεια είναι πως δεν φταίει μόνο αυτό. Σίγουρα σε μια μακροχρόνια σχέση το ζευγάρι δεν έχει συνεχώς την ένταση που είχε και το πρώτο διάστημα που ήταν μαζί. Τι φταίει, ωστόσο, και ελαττώνεται το σεξ σε μια σχέση όσο περνούν τα χρόνια;

Έλλειψη επικοινωνίας στο σεξ

Μπορεί γενικά να συνεννοείστε μια χαρά και να μην έχετε κανένα θέμα, όμως στο σεξ να μην επικοινωνείτε σωστά. Και δεν εννοώ τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ, όσο ό,τι αφορά την ερωτική πράξη, όπως πιθανές φαντασιώσεις, αλλά και σεξουαλικές ανάγκες. Είναι σημαντικό οι δύο σύντροφοι να μοιράζονται μεταξύ τους όλα όσα σκέφτονται και αφορούν το κρεβάτι τους και όλες τις επιθυμίες τους, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερο.

Becca Tapert/ UnsplashΡουτίνα στη σχέση

Πολλές φορές η έλλειψη σεξ σχετίζεται με τη γενικότερη εικόνα της σχέσης, η οποία βαλτώνει. Συνεπώς, δεν είναι δύσκολο να ελαττωθεί και η επιθυμία για πράγματα που κάνετε μαζί, μέσα στο οποίο συγκαταλέγεται και το σεξ.

Έτσι θα διώξεις τη ρουτίνα από τη σχέση σου αμέσως!

Άγχος και πολλές υποχρεώσεις

Όταν έχεις στο μυαλό σου πάρα πολλά πράγματα, περισσότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε κι εξίσου σημαντικά, τότε πού μυαλό για σεξ. Εντάξει, βέβαια αυτό δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά είναι λογικό το άγχος και οι υπερβολικές απαιτήσεις να μειώνουν και την επιθυμία για σεξ.

Είστε συνέχεια μαζί

Ναι, είναι πολύ όμορφο το ζευγάρι να περνάει αρκετό χρόνο μαζί και να κάνει πράγματα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Όσο κι αν αγαπάς τον άλλο, η αλήθεια είναι πως λίγη απόσταση δεν κάνει κακό. Το πάθος φουντώνει και η επιθυμία να δεις τον άλλο μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Όπως καταλαβαίνεις, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες και στο σεξ.

Διάβασε ακόμα:

5 + 1 απροσδόκητοι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ!

Photo: Unsplash/Annie Spratt

Το άρθρο Οι λόγοι που μειώνεται το σεξ με τα χρόνια σε μια σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα