Είσαι όντως η «μαμά» του σκύλου σου

20:31 4/7/2020 - Πηγή: iPop

Αν όλοι σου λένε ότι κακομαθαίνεις το σκύλο σου σαν να είναι το ίδιο σου το παιδί, να ξέρεις ότι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου ούτε είναι υπερβολικοί. Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σκέφτονται τα σκυλιά τους όπως τα παιδιά τους. Είσαι όντως η μαμά του σκύλου σου κι αυτό είναι υπέροχο!

Οι ερευνητές εξέτασαν την εγκεφαλική δραστηριότητα μιας ομάδας γυναικών που έχουν τουλάχιστον ένα παιδί στην ηλικία των 2 και 10 και επίσης ήταν ιδιοκτήτριες σκύλων την ίδια στιγμή.

Τα αποτελέσματα

είναι αρκετά σαφή: Όταν πρόκειται για μωρά και σκυλιά, οι γυναίκες δεν βλέπουν τη διαφορά. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες γυναίκες, όταν τους έδειξαν φωτογραφίες, ο εγκέφαλός τους αντέδρασε πιο έντονα σε αυτές που απεικόνιζαν σκύλους τους από αυτές που έδειχναν παιδιά.

FreepikΠώς γίνεται να είσαι όντως η… μαμά του σκύλου σου;

Η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, Lori Palley του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, εξήγησε: «Τα κατοικίδια κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές και τις ζωές πολλών ανθρώπων, ειδικά των γυναικών».

Τα κατοικίδια, λοιπόν, προκαλούν ισχυρές συγκινήσεις και συναισθήματα στους ανθρώπους. Η ένταση της αγάπης μας για αυτά είναι σαφώς ορατή σε μαγνητικές τομογραφίες, όπου τα τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη «συγκίνηση, την ανταμοιβή, την οπτική επεξεργασία και την κοινωνική αλληλεπίδραση» δείχνουν δραστηριότητα που αυξάνεται όταν οι ιδιοκτήτριες κατοικίδιων βλέπουν φωτογραφίες ζώων.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα ακούσεις μια γυναίκα να λέει στο σκυλί της, «κάνεις τη μαμά τόσο περήφανη» να ξέρεις ότι το εννοεί.

Pexels

Και αν καθίσεις και το καλοσκεφτείς αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Έχουμε ακούσει πολλούς σκυλογονείς να φωνάζουν τα σκυλάκια τους ως “παιδιά” τους ενώ αν ρωτήσεις οποιονδήποτε που έχει σκύλο θα σου πει πως δεν είναι το κατοικίδιο, αλλά είναι μέλος της οικογένειας.

Τα σκυλάκια μας μπαίνουν για τα καλά μέσα στο σπίτι και την οικογένειά μας, δενόμαστε απίστευτα πολύ μαζί τους, όπως κι εκείνα, και δεν μπορούμε παρά να τα θεωρήσουμε παιδιά μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει συνέχεια; Είναι επικίνδυνο;

Photo: Freepik

Το άρθρο Είσαι όντως η «μαμά» του σκύλου σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα