Οι φοβίες μπορούν να ξεπεραστούν την ώρα του ύπνου

16:32 25/7/2014 - Πηγή: iPop

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάποια σκοτεινά σημεία και ορισμένες φοβίες που δε θέλουμε να αποκαλύψουμε και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ξεχάσουμε! Το ξέρουμε πολλές φορές ότι είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Οι ειδικοί, όμως, που ασχολήθηκαν με τις φοβίες τονίζουν πως γίνεται και μάλιστα την ώρα του ύπνου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νορθγουέστερν έγινε γνωστό πως ο ύπνος μπορεί να θεραπεύσει τις φοβίες και να λειτουργήσει ευεργετικά για την ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου. Πώς γίνεται, όμως, αυτό; Οι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα στους 129 συμμετέχοντες. Ζήτησαν,

λοιπόν, από τους εθελοντές να παρατηρήσουν με προσοχή δύο εικόνες (μία που τους φόβιζε πολύ και μία που τους έφερνε καλά συναισθήματα). Την ώρα που κοιτούσαν τις φωτογραφίες τους υπέβαλαν σε ελεγχόμενο ηλεκτροσόκ ενώ ταυτόχρονα, απελευθέρωσαν στο κλειστό χώρο διαφορετικές έντονες μυρωδιές (διαφορετικές για κάθε εικόνα). Στη συνέχεια έκαναν μαγνητική τομογραφία και μέτρησαν την εφίδρωση που είχαν οι συμμετέχοντες για να μπορέσουν να κάνουν εκτίμηση το ποσοστού του φόβου που ένιωθαν.

Το πείραμα, όμως, δε σταματά εδώ. Μετά οι εθελοντές έπεσαν σε βαθύ ύπνο (με τη βοήθεια φαρμάκων) και οι επιστήμονες την ώρα του ύπνου τους έφεραν πάλι σε επαφή με τη μυρωδιά που συνδέονταν με τη φωτογραφία που τους έφερνε τρόμο. Μόλις ξύπνησαν ξαναείδαν την φωτογραφία που συνδέεται με τις φοβίες του και τα αισθήματα που τους δημιουργούσε είχαν μικρότερη ένταση.

Συμπέρασμα!

Όπως, καταλαβαίνεις το συγκεκριμένο πείραμα έχει μεγάλη σημασία διότι αποδεικνύει πως υπάρχουν φοβίες μπορούν να ξεπεραστούν!

The post Οι φοβίες μπορούν να ξεπεραστούν την ώρα του ύπνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα