Οι φάσεις του φεγγαριού επηρεάζουν τη διάθεσή σου. Δες πώς!

13:06 20/2/2020 - Πηγή: iPop

Το φεγγάρι επηρεάζει τη διάθεση σου και τη συμπεριφορά σου. Ας πάρουμε αυτό ως γεγονός. Αλλά πώς οι διάφορες φάσεις του φεγγαριού επηρεάζουν τη διάθεσή σου;

Τα ανθρώπινα όντα έχουν μια βαθιά σύνδεση με το φεγγάρι. Στο παρελθόν, όταν είχε πανσέληνο ήταν μια στιγμή κοινωνικής δραστηριότητας ενώ υπό το σκοτάδι της νέας σελήνης οι άνθρωποι έμεναν στο σπίτι τους για να προβληματιστούν.

Στη σύγχρονη κοινωνία, δεν χρειαζόμαστε το φως του φεγγαριού να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί αλλά η διαίσθησή μας,η συμπεριφορά μας και η διάθεσή μας επηρεάζεται από τις φάσεις του φεγγαριού.

Επίσης, η ενέργεια του φεγγαριού ενισχύει τα συναισθήματά μας. Όταν είναι γεμάτο, μπορεί να φέρει όλα τα συναισθήματά σας στην επιφάνεια. Όταν είναι μια νέα σελήνη, συνήθως είμαστε πιο ήρεμοι.

Πώς το φεγγάρι επηρεάζει τη διάθεση σου;Πιο επιρρεπής σε επιθετικές συμπεριφορές

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί θεωρούν πως όταν έχει πανσέληνο μπορεί να διεξαχθούν και περισσότερα εγκλήματα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Εγκληματολογικής Δικαιοσύνης εξέτασε τα αρχεία της αστυνομίας στη Φλόριντα, τα οποία διήρκεσαν πάνω από μια πενταετή περίοδο. Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξε αύξηση των ανθρωποκτονιών και των επιδεινούμενων περιπτώσεων επίθεσης όταν είχε πανσέληνο.

Ανάλογα πάντα και με την προσωπικότητα του ατόμου, τον αστρολογικό χάρτη και το ίδιο το φεγγάρι μπορεί να είναι κάποιος πιο επιρρεπής και να μην μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του.

Η πανσέληνος επηρεάζει τον ύπνο σου

Ναι, το φεγγάρι μπορεί να επηρεάσει και τον ύπνο σου. Μπορεί να κοιμάσαι λιγότερο ή πιο ελαφριά και για τους περισσότερους η έλλειψη ύπνου επηρεάζει σίγουρα τη διάθεση και τη συμπεριφορά.

Μια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2013, διαπίστωσε ότι ο ύπνος μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τις σεληνιακές φάσεις. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη βίωσαν διαταραχές στον ύπνο και ξόδεψαν λιγότερο χρόνο στη βαθύτερη φάση του ύπνου κατά τη διάρκεια της πανσελήνου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι συμμετέχοντες ήταν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όλη την ώρα και δεν ήξεραν τι ώρα ήταν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μια συσχέτιση αποτελεί ακόμα μυστήριο, ενώ θεωρούν ότι οι εσωτερικοί βιολογικοί ρυθμοί μπορεί να συνδέονται με τον κύκλο της σελήνης.

Μια νέα σελήνη μπορεί να σε οδηγήσει σε ενδοσκόπηση

Κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης, το φεγγάρι δεν είναι ορατό στον ουρανό. Δεν υπάρχει φως, που σημαίνει ότι και η ενέργειά μας είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται κουρασμένοι κατά τη διάρκεια μιας νέας σελήνης και φυσικά επιθυμούν να κάνουν μια ενδοσκόπηση. Αν θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή, το νέο φεγγάρι είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείς τι θέλεις στη ζωή σου και πώς θα το αποκτήσεις.

Το πρώτο μισό του σεληνιακού κύκλου σε κάνει να νιώθεις πιο κινητοποιημένος

Η νέα σελήνη έχει να κάνει με τους στόχους και τις προθέσεις που θέτουμε. Καθώς αναπτύσσεται στο πρώτο μισό του κύκλου, μπορεί να βιώσεις μια αύξηση στα επίπεδα ενέργειας και ένα ισχυρό κίνητρο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ανάπτυξης, οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση, προχωρούν σε έργα. Την στιγμή που το φεγγάρι αρχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος, μπορούμε να αισθανόμαστε μια αίσθηση ανανέωσης και δυνατότητας.

Η πανσέληνος σου δημιουργεί άγχος

Η πανσέληνος είναι μια μεγάλη υπόθεση επειδή φέρνει μαζί της πολλή ενέργεια. Λόγω της έντασής της, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ανήσυχοι, αγχωμένοι και περισσότερο συναισθηματικοί.

Πολύ περισσότερο, μπορεί να εντείνει τα όνειρά μας ή τους εφιάλτες, που μπορεί με τη σειρά τους να κάνουν πιο έντονα τα συναισθήματα της ανησυχίας.

Απ’ την αγάπη στη μάχη

Όταν υπάρχει πανσέληνος, οι άνθρωποι μπορεί να γίνονται και λίγο πιο ρομαντικοί, να δείχνουν περισσότερο την αγάπη τους στο σύντροφό τους.

Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα μπορεί να μην κρατήσει για πολύ. Καθώς το φεγγάρι κάνει πολλούς ανθρώπους πιο συναισθηματικούς, μπορεί να προκαλέσει έναν τσακωμό ή ένα μικρό θέμα να γίνει πιο μεγάλο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Όλα στην υπερβολή τους!

Διαβάστε επίσης:

Χρησιμοποίησε τους νόμους του σύμπαντος και βελτίωσε τη ζωή σου

Photos: Pexels

Το άρθρο Οι φάσεις του φεγγαριού επηρεάζουν τη διάθεσή σου. Δες πώς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords