Οι επιχειρήσεις στο «μενού» της δεύτερης μέρας του Macron

08:39 8/9/2017 - Πηγή: iPop
Οι επιχειρήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του «μενού» της δεύτερης μέρας του Macron στην Αθήνα, με τον Γάλλο Πρόεδρο να έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα μέχρι την αναχώρησή του απ’ την Ελλάδα. Ο Macron έστειλε μήνυμα την Πέμπτη προς όλη την Ευρώπη, σε μια ιστορική ομιλία απ’ τον λόφο της Πνύκας. Ικανοποιημένοι δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι για την πρώτη μέρα του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα.Το πρόγραμμα
της Παρασκευής10:00: Συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».11:45: Ο Macron κι η σύζυγός του θα επισκεφθούν τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή12:00: Θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν της γαλλικής κοινότητας.13:30: Ο Γάλλος Πρόεδρος παρακαθίσει σε γεύμα με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντησή του με εκπροσώπους ελληνικών και γαλλικών ΜΜΕ.16:00: Αναχώρηση απ’ την ΑθήναΙκανοποιημένη η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη για την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως οι τοποθετήσεις του κ. Macron για το άμεσο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης χωρίς νέες απαιτήσεις απ’ το ΔΝΤ «είναι ενδεικτικές της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης».

Κατά τις ίδιες πηγές, η στρατηγική του κ. Macron για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη φράση του Γάλλου Προέδρου ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα. «Ο Γάλλος Πρόεδεος έδωσε έμφαση στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους».

Τέλος, για τις σημερινές συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση δηλώνει πως επιθυμεί «ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο τρίτος πυλώνας» της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου.

Photo: Charalambos Gikas, AP

Το άρθρο Οι επιχειρήσεις στο «μενού» της δεύτερης μέρας του Macron εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα