Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό | Αναφορές για 6 νεκρούς (Photo-Video)

08:23 8/9/2017 - Πηγή: iPop
Ένας ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου στο Μεξικό. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκρoί, στις περιοχές Chiapas και Tabasco, σύμφωνα με τους κυβερνήτες και των δύο κρατών και όπως μεταδίδει το BBC. Καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει τα 70 εκατοστά. Προειδοποίηση για τσουνάμι 3 μέτρων.

Στην περιοχή Tabasco υπάρχουν δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Enrique Peña

Nieto ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε η Εθνική Επιτροπή έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται πως το Σεισμολογικό Κέντρο της Κίνας εκτιμά ότι ο σεισμός ήταν 8,2 Ρίχτερ, με τις πληροφορίες να είναι αρκετά συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με το RT, oκτώ χώρες έχουν λάβει προειδοποιήσεις για τσουνάμι μετά απ’ τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μεξικού.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 33 χλμ, ενώ η σεισμική δόνηση είχε το επίκεντρό της στα 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Pijijiapan, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Λιγότερο από μια ώρα μετά τον σεισμό, σημειώθηκε μετασεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 90 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Οι κάτοικοι της εκκένωσαν περιοχές και πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους. Σε ορισμένες συνοικίες υπήρχε και διακοπή της ηλεκτροδότησης.

mega #earthquake (#sismo) shakes Offshore Chiapas, Mexico 9 min ago. Effects derived from witnesses' reports: pic.twitter.com/FVs4eTFct3

— EMSC (@LastQuake) September 8, 2017

Το Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ δήλωσε ότι επικίνδυνα κύματα τσουνάμι είναι πιθανό να «χτυπήσουν» οκτώ γειτονικές χώρες, όπως Εκουαδόρ, Νικαράγουα, Παναμάς, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Μεξικό, Ελ Σαλβαδόρ και Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

#Sismo #CDMX Más del "Ángel de la Independencia" pic.twitter.com/NCrnL2oUBY

— Rubén Luengas (@rubengluengas) September 8, 2017

Το άρθρο Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό | Αναφορές για 6 νεκρούς (Photo-Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα