Οι έλεγχοι στα νησιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων

09:57 9/6/2020 - Πηγή: iPop

Ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες μέρες, με την Κυβέρνηση να παρουσιάζει ολοκληρωμένο σχέδιο για τα τεστ και τα νησιά.

Η αύξηση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάφορους προορισμούς, απειλούν όσα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα του

κορονοϊού. Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς και Χάρης Θεοχάρης αναμένεται πολύ σύντομα να περιγράψουν το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο για τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού, είτε στις πύλες εισόδου της χώρας, είτε στα νησιά, ενόψει της 15ης Ιουνίου, όταν και η χώρα θα δεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών απ’ το εξωτερικό.

Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει τεστ και ελέγχους

Στο μεταξύ, κλειδώνουν οι λεπτομέρειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που περιλαμβάνουν 2 βασικά σκέλη: Τη στρατηγική για τη διενέργεια των τεστ στις πύλες εισόδου και στα νησιά και τη θωράκιση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, μένει να διευκρινιστεί ο αριθμός, αλλά και το πώς θα διενεργούνται οι δειγματοληπτικοί και οι υποχρεωτικοί έλεγχοι στους τουρίστες, που θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Τα τεστ θα είναι πιθανότατα τριών κυρίων κατηγοριών: Μοριακά, αυτά των αντισωμάτων και τα λεγόμενα rapid, εφόσον τα τελευταία περιβληθούν με την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις αξιοπιστία.

Μετά την 1η Ιουλίου, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται σε τουρίστες, που προέρχονται από τα «πράσινα» αεροδρόμια και θα είναι υποχρεωτικοί στους τουρ΄ίστες από τα «κόκκινα» αεροδρόμια.

Τέλος, η Κυβέρνηση θα τοποθετήσει αναλυτές σε νοσοκομειακές μονάδες 15 νησιών, ώστε να ελέγχονται εκεί τα δείγματα και να μην επιβαρύνουν τα ήδη υπερ – φορτωμένα νοσοκομεία στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Lockdown θα φέρουν φαινόμενα τύπου Μυκόνου | Προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι

Photo: Eurokinissi

Το άρθρο Οι έλεγχοι στα νησιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα