Οι εφικτοί στόχοι που πρέπει να θέσεις για να είσαι πιο υγιής

20:17 14/2/2021 - Πηγή: iPop

Ίσως να αναρωτιέσαι πώς να είσαι υγιής, ψάχνοντας την απάντηση, την οποία δεν καταφέρνεις να βρεις. Ίσως, από την άλλη, να νομίζεις πως είσαι αρκετά υγιής κι εκεί που το λες και το πιστεύεις να το το φτέρνισμα, να και το μπούκωμα, να τη η γρίπη.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να την προσέχεις σαν τα μάτια σου, όπως και όλοι μας. Έτσι λοιπόν, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες τακτικές και να βάλεις εφικτούς στόχους που θα σε κάνουν ακόμη πιο υγιή και θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Πώς να είσαι υγιής
και να μην αρρωσταίνεις εύκολα;

Να γυμνάζεσαι 3 φορές την εβδομάδα

3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να διατηρηθείς υγιής. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάση τα γούστα και τις δυνατότητές σου. Αν αυτό δεν σου φαίνεται και τόσο εφικτό, προσπάθησε να περπατάς έστω και μισή ώρα την ημέρα.

Pexels

Να ξεκουράζεσαι για μισή ώρα καθημερινά

Ο μεσημεριανός ή απογευματινός ύπνος – ανάλογα με τις υποχρεώσεις και τη δουλειά σου – είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σου. Βάλε τον στη ζωή σου και θα δεις διαφορά πολύ σύντομα.

Πώς μπορεί να ωφελήσει ο απογευματινός ύπνος τον εγκέφαλό σου;

Να μαγειρεύεις τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα

Το σπιτικό φαγητό είναι από τα πιο σημαντικά tips, αν θες ένα γερό ανοσοποιητικό, γι’ αυτό φρόντισε να μαγειρεύεις με τα χεράκια σου και να μην παραγγέλνεις απ’ έξω. Και λέμε να μαγειρεύεις τουλάχιστον 5 φορές κι όχι 7, γιατί μπορεί κάποια μέρα να φτιάξεις επιπλέον φαγητό και για την επόμενη. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε το να φας junk food.

Unsplash/Le Creuset

Ν’ αρχίσεις να προσέχεις το βραδινό σου

Φυσικά και το βράδυ δεν πρέπει να τρως λαίμαργα ό,τι βρεις μπροστά σου, αλλά με μέτρο. Τα κύρια γεύματα της ημέρας πρέπει να είναι κατά βάση το πρωινό και το μεσημεριανό, ενώ το βραδινό δεν χρειάζεται να είναι τόσο βαρύ, ενώ μην ξεχνάς να το καταναλώνεις νωρίς, τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Να κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός, όπως και το να διαρκεί τουλάχιστον 7 ώρες, ώστε να ξεκουραστείς επαρκώς και να γεμίσεις δυνάμεις για την επόμενη μέρα. Είναι, ακόμα, ιδανικό αν αυτός ο ύπνος είναι συνεχόμενος.

Να πίνεις πιο πολύ νερό

Όταν τρέχεις όλη μέρα δύσκολα πίνεις πολύ νερό, έτσι; Τι πολύ δηλαδή; Με το ζόρι το απαραίτητο. Αυτό φυσικά και πρέπει να σταματήσει, γιατί ένας ενυδατωμένος οργανισμός και εγκέφαλος λειτουργεί πολύ καλύτερα και ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις.

Freepik

Να χρησιμοποιείς τις σκάλες

Είτε γυμνάζεσαι είτε όχι, βάλε τις σκάλες στη ζωή σου. Είτε πρόκειται για το σπίτι σου, είτε για κάπου αλλού, μην πάρεις το ασανσέρ την επόμενη φορά και ανέβα ή κατέβα απ’ τις σκάλες. Είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για να τη βάλεις στην καθημερινότητά σου χωρίς να χάσεις χρόνο.

Να κάνεις εξετάσεις

Όσο κι αν προσέχεις κι όσο κι αν τηρείς τα παραπάνω, μην ξεχνάς την επίσκεψη στο γιατρό, ο οποίος είναι ο κατάλληλος για να σου πει πόσο υγιής είσαι. Ακολούθησε τις συμβουλές του και κάνε γενικές εξετάσεις ή όποιες άλλες σου γράψει, ώστε να είσαι καλυμμένος.

Αυτές είναι οι συνήθειες όσων αρρωσταίνουν σπάνια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι εφικτοί στόχοι που πρέπει να θέσεις για να είσαι πιο υγιής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι εφικτοί στόχοι που πρέπει να θέσεις για να είσαι πιο υγιής,