Οι χειρότερες τροφές που μπορείς να φας το βράδυ

20:31 6/8/2020 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει λόγος να πεις όχι σ’ ένα σνακ αργά τη νύχτα εάν αισθάνεσαι πεινασμένος, αλλά πρέπει να το κάνεις έξυπνα! Τρώγοντας λάθος τρόφιμα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διαταράξεις τον ύπνο σου, ενώ θα προσθέσεις επίσης πολλές περιττές θερμίδες στον οργανισμό σου. Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές που μπορείς να φας αργά το βράδυ;

Παρακάτω θα βρεις έναν μίνι οδηγό με όσα καλό είναι να αποφεύγεις διατροφικά τα βράδια, ειδικά όταν η ώρα είναι περασμένη, για να μην

παίρνεις περιττά κιλά και μετά αναρωτιέσαι!

Οι χειρότερες τροφές που μπορείς να φας αργά το βράδυ

Οι χειρότερες τροφές είναι πέντε, αλλά με βάση αυτές είμαστε σίγουροι πως μπορείς να βρεις πολλές ακόμα που πρέπει να αποφύγεις.

Τρόφιμα γεμάτα λιπαρά. Τα λιπαρά, όχι μόνο σε κάνουν να αισθάνεσαι υποτονικά το επόμενο πρωί, αλλά επίσης δυσκολεύουν τη χώνεψη. Μείνε μακριά απ’ το fast food, τα καρύδια, το παγωτό ή τα τυροκομικά τρόφιμα, ακριβώς πριν πέσεις για ύπνο.Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή ζάχαρη. Λίγο γλυκό πριν το κρεβάτι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, αλλά η άνοδος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα θα μπορούσε να είναι καταστροφική! Γενικά οι γιατροί συστήνουν να μην τρώμε ποτέ γλυκό τα βράδια, ειδικά εάν έχουμε τάση για υψηλό σάκχαρο.

Κόκκινο κρέας και άλλες πρωτεΐνες. Το κόκκινο κρέας τη νύχτα θα εμποδίσει την ομαλή λειτουργία της πέψης. Δεν χρειάζεται ν’ αποφύγεις εντελώς την πρωτεΐνη, απλά βεβαιώσου ότι θα φας μια μικρή μερίδα.Πικάντικα τρόφιμα. Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι μια φυσική θεραπεία, όμως, πρέπει να τ’ αποφύγεις αργά το βράδυ! Οι πικάντικες τροφές μπορεί ν’ αναστατώσουν το στομάχι σου και να μην σ΄αφήσουν να κοιμηθείς ήσυχος.

Μεγάλες μερίδες. Τα βραδινά σνακ δεν πρέπει να μετατραπούν σ’ ένα αργοπορημένο βραδινό γεύμα. Διατήρησε το συνολικό ποσό των θερμίδων κάτω των 200, ώστε να μην αντιμετωπίσεις μεταμεσονύκτια προβλήματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Προσοχή! Αυτές οι τροφές σε γερνούν γρηγορότερα

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι χειρότερες τροφές που μπορείς να φας το βράδυ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι χειρότερες τροφές που μπορείς να φας το βράδυ,