Οι ατάκες του Κώστα Βουτσά που έγραψαν ιστορία | Videos

11:03 26/2/2020 - Πηγή: iPop
| Videos

Όλο το πανελλήνιο θρηνεί την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Πολλοί μεγάλωσαν μαζί του. Άλλοι τον γνώρισαν από τους γονείς, παππούδες, τις επαναλήψεις στην τηλεόραση, τις αξέχαστες ατάκες του. Η θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο είναι τεράστια. Λέμε αντίο και καλό ταξίδι με τις ατάκες του Κώστα Βουτσά που έγραψαν ιστορία. 

Καθόσουν σπίτι, άνοιγες την τηλεόραση και ήξερες ότι κάπου θα παίζει ταινία με τον Κώστα Βουτσά. Και δεν

σε ένοιαζε ποια. Γιατί ήταν όλες υπέροχες. Γιατί όλες τις είχες δει ξανά και ξανά αλλά ποτέ δεν τις βαριόσουν.

Γιατί είχες μάθει κι εσύ τα λόγια και τις ατάκες του Κώστα Βουτσά που λες ακόμη και σήμερα.

Γιατί ήταν ο άνθρωπος που είχε και κότερο αλλά ζητούσε κι απ’ τη Κάααατινα ένα σαλαμάκι! Γιατί ήξερε να διασκεδάζει στη ζωή του και σταματούσε μόνο για να πει… “Φσσσσ μπόινγκ”! Γιατί όταν φτερνιζόταν έλεγε πάντα… “Στω”!

Γιατί ήταν ο γαμπρός απ’το Λονδίνο που ήξερε “λίγκος ελληνικός” αλλά μπορούσε να κάνει και μια “κούβεντος”.

Γιατί ήταν ο άνθρωπος που έπαιρνε τη μαμά του τηλέφωνο και ζητούσε κιοφτέδες επειδή ήταν στεναχωρημένος… μόνο που η ίδια του τον είπε “χαλβά” κι απορούσε.

Οι ατάκες του Κώστα Βουτσά που έγραψαν ιστορία«Κάααατινα…. σαλαμάκι!»

Στην ταινία «Ο Γόης» ο Κώστας Βουτσάς παρίστανε τον ανιψιό ενός δήθεν πλούσιου Αμερικανού καθώς ήθελε να κλέψει την καρδιά της Νόρας Βαλσάμη.

Η Ελσα Ρίζου υποδύεται την υπηρέτριά του και ο Βουτσάς της ζητά… σαλαμάκι μαζί με το ουίσκι του.

«Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»

Ακόμη μια αξέχαστη ατάκα από την ταινία «Κορίτσια για φίλημα», όπου ο Κώστας Βουτσάς πλησιάζει την Ρένα Βλαχοπούλου, με σκοπό να προσεγγίσει την ανιψιά της, Τζένη… Σε μια προσπάθεια να την εντυπωσιάσει, λέει την επική ατάκα… «έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;».

Και στην ίδια ταινία… δεν γίνεται να ξεχάσουμε το “Αψουυυ, Γείτσες. Στω”!

«Λίγκος ελληνικός»

Όταν ο Κώστας Βουτσάς έκανε τον γαμπρό από το Λονδίνο, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Με την περούκα του, τα ελληνικά με αγγλική προφορά, έκανε μια “κούβεντος” και μας έκανε να κλάψουμε από τα γέλια. Όπως έκανε πάντα.

«Φσσσστ Μπόινγκ»!

Δεν χρειαζόταν πάντα να πει κάτι. Ακόμη και το φτέρνισμα, ακόμη και το βλέμμα του, όταν ήταν νευριασμένος, όταν φλέρταρε, όταν ήταν αμήχανος… ακόμη και το “Φσσσστ Μπόινγκ” στο “Κάτι να καίει” έγραψε ιστορία.

Η μπάντα του προσπαθούσε να εντυπωσιάσει την Ντίνο Ηλιόπουλο με μοναδικό στίχο το “Φσσστ Μπόινγκ”.

«Η μαμά και οι κιοφτέδες»

Στην ταινία «Νύχτα Γάμου» ο Κώστας Βουτσάς είναι εξαρτημένος από την μητέρα του. Χωρίζει εξαιτίας της και μάλιστα την παίρνει τηλέφωνο, της λέει πόσο στεναχωρημένος είναι επειδή τον αποκάλεσε “χαλβά” και της ζητά κιοφτέδες. Για να πάνε τα φαρμάκια κάτω!

Σε ευχαριστούμε για όλα Κώστα Βουτσά. Καλό ταξίδι. Θα μας λείψουν οι ατάκες σου. Θα μας λείψει πολύ το γέλιο σου. Θα μας λείψεις εσύ!

Διαβάστε επίσης:

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον “αιώνιο έφηβο” του ελληνικού κινηματογράφου

Το άρθρο Οι ατάκες του Κώστα Βουτσά που έγραψαν ιστορία | Videos εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα