Οι ασκήσεις που πρέπει ν’ αποφύγεις αν έχεις προβλήματα με την καρδιά σου!

16:32 27/1/2020 - Πηγή: iPop

Γυμναστική και προβλήματα καρδιάς: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται; Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική.

Γυμναστική και προβλήματα καρδιάς: Ποιες ασκήσεις πρέπει ν’ αποφύγεις και ποιες μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου; Ένα κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς σου και να της παρέχεις την υποστήριξη που χρειάζεται.

Ποιες ασκήσεις πρέπει ν’ αποφύγεις όταν έχεις προβλήματα με την καρδιά σου;

Οι

ισομετρικές ασκήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις που ενεργοποιούν τους μυς σε βάρος άλλων μυών. Ασκείται μεγάλη ένταση στον μυ αλλά δεν υπάρχει συστολή και διαστολή.

Δηλαδή, pushups, καθίσματα, σανίδα, γέφυρα με ανύψωση γλουτών… καλό θα ήταν να αποφεύγονται!

Παράλληλα, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης που αυξάνουν τη μυϊκή μάζα θα έπρεπε ν’ αποφεύγονται. Κι αυτό γιατί, μπορεί να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση και να περιορίσει το οξυγόνο στο αίμα. Δηλαδή, ασκήσεις με ζώνες αντίστασης αλλά και βάρη θα πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Όσοι πάσχουν από ανεξέλεγκτη καρδιακή ανεπάρκεια, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ρυθμό και σοβαρή στένωση αορτής θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τις σωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούν. Και πάντα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν μπουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Τι γυμναστική μπορείς να κάνεις αν έχεις πρόβλημα στα γόνατα;

Ποιες ασκήσεις μπορείς να κάνεις;

Διατάσεις ευλυγισίας: Οι διατάσεις δεν επηρεάζουν την καρδιά. Αλλά αντ’ αυτού σου δίνουν μια καλύτερη ισορροπία, μια καλύτερη ικανότητα να κινείσαι ενώ βελτιώνουν την υγεία των μυών και των αρθρώσεων. Yoga και tai chi είναι αποδεκτά!

Αερόβιες ασκήσεις: Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και τον τρόπο που το σώμα σου χρησιμοποιεί το οξυγόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να τις κάνεις με ένα μέτρο. Ποδηλασία, ελαφρύ τζόκινγκ, έντονο περπάτημα, είναι αποδεκτά.

Photo: Unsplash/Fritz BielmeierΜερικά ακόμη tips…Να είσαι πάντα ενυδατωμένος: Πιες νερό όχι όταν νιώσεις ότι διψάς!Ξεκουράσου! Μην το παρακάνεις με τις ασκήσεις και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να επανέλθει!Μην αθλείσαι σε εξωτερικούς χώρους όταν έχει πολύ ζέστη, κρύο ή υγρασία. Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν την κυκλοφορία του αίματος και να δυσκολέψουν την αναπνοή, προκαλώντας έντονο πόνο στο στήθος.Άκου το σώμα σου: Αν νιώθεις κουρασμένος, ότι ζαλίζεσαι, ότι έχεις κομμένη αναπνοή ή ότι ιδρώνεις υπερβολικά καλύτερα να σταματήσεις την άσκηση.Διαβάστε επίσης:

Πόσο γρήγορα χάνεις τη φόρμα σου, όταν σταματάς τη γυμναστική;

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι ασκήσεις που πρέπει ν’ αποφύγεις αν έχεις προβλήματα με την καρδιά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα