Οι 5 διαφορετικές γλώσσες αγάπης και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζουν τη σχέση σου

20:44 13/7/2021 - Πηγή: iPop

Στις σχέσεις, λένε ότι τα αντίθετα έλκονται και αυτό μπορεί να είναι συναρπαστικό! Αλλά όταν πρόκειται για τις διαφορετικές γλώσσες αγάπης, είναι χρήσιμο να βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις την ίδια γλώσσα αγάπης ανά λέξη, αλλά είναι αναγκαίο να γνωρίζεις ποια μιλάει ο σύντροφός σου και βεβαιωθείς ότι ξέρει τη δική σου. Εάν εσύ και ο σύντροφός σου έχετε διαφορετικές γλώσσες αγάπης, μην ανησυχείτε. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο με τον οποίο εκφράζει αγάπη και εσύ και ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται να μιλάτε την ίδια γλώσσα αγάπης για να είστε σε μια ευτυχισμένη και

υγιή σχέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ζευγάρια που έχουν αντιμετωπίσει και ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα καθώς και την δική μου προσωπική γνώμη, όλα βασίζονται στην επικοινωνία.

UnsplashΟι 5 διαφορετικές γλώσσες αγάπης:

1. Λέξεις επιβεβαίωσης: Λέγοντας πράγματα όπως “σ ‘αγαπώ”, “εκτιμώ τι έκανες” και “είμαι τόσο χαρούμενος όταν βρίσκεσαι κοντά”.

2. Πράξεις αφοσίωσης: Πράξεις που γνωρίζεις ότι ο σύντροφός σου θα εκτιμήσει, όπως το μαγείρεμα του γεύματος ή η βόλτα του σκύλου.

3. Λήψη και προσφορά δώρων: Δώρα αγάπης που κρύβουν σκέψη και προσπάθεια πίσω τους.

4. Ποιοτικός χρόνος: Ο χρόνος είναι πολύτιμος και περνάει καλύτερα με την αδιαίρετη προσοχή του συντρόφου σου.

5. Φυσική αφή: Κρατώντας το χέρι, αγκαλιές, φιλιά και όλες τις άλλες προσωπικές στιγμές που εκφράζουν αγάπη.

Το να έχεις διαφορετική γλώσσα αγάπης από τον σύντροφό σου δεν αποτελεί συνήθως μεγάλο πρόβλημα, αλλά αν εσύ και το αγαπημένο σου πρόσωπο δεν ξέρετε ότι λαμβάνετε αγάπη με διαφορετικούς τρόπους, τότε μπορεί να γίνει ζήτημα και να οδηγήσει σε πολλές παρεξηγήσεις, στεναχώριες, και φυσικά την αλλοίωση της σχέσης σας χωρίς να υπάρχει κάποιο πραγματικό πρόβλημα.

“Πολλές συγκρούσεις σχέσεων ξεκινούν με ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους προσπαθεί να τους πληγώσει σκόπιμα, στερώντας τους αυτό που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένοι”, εξηγεί η ψυχολόγος Jennifer B. Rhodes. Το καλό είναι ότι υπάρχει λύση για αυτό και είναι πολύ απλή: Η ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία. Όταν προκύπτει σύγκρουση, είναι καιρός να κάνετε την ερώτηση, “Τι σε κάνει να αισθάνεσαι πιο αγαπητός;” και να είστε έτοιμοι να ακούσετε με ανοιχτό μυαλό και διάθεση για βελτίωση.

Εάν η γλώσσα αγάπης σου είναι λόγια επιβεβαίωσης, αλλά του συντρόφου σου η παροχή δώρων, τότε απλώς πες του ότι είναι σημαντικό για εσένα να σου μιλάει με ενθαρρυντικά λόγια. Οι σχέσεις είναι εδώ για να μάθουμε, να ωριμάσουμε, να εξελιχθούμε και πάνω από όλα να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Για να ειπωθεί η αλήθεια, εσύ και ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται να κάνετε κουίζ για να προσδιορίσετε τη γλώσσα αγάπης σας. Μιλώντας ανοιχτά για τους τρόπους με τους οποίους εκφράζεστε και δείχνετε ότι αγαπάτε και εκτιμάτε ο ένας τον άλλον, θα μάθετε να κατανοείτε καλύτερα ο ένας τον άλλον και θα σας επιτρέψει να παρέχετε στήριξη απέναντι στον σύντροφο σας και να του βγάζετε τον καλύτερο σας εαυτό.

Unsplash

“Όλοι πρέπει να εξελισσόμαστε και οι άνθρωποι στη ζωή μας μας βοηθούν να το κάνουμε αυτό”. Άλλαξε την αντίληψη και τον τρόπο σκέψης σου σχετικά με το γιατί ο σύντροφός σου δεν σου δείχνει την “σωστή” αγάπη που εσύ απαιτείς και άρχισε να ενδιαφέρεσαι και να ψάχνεις για το πώς να μάθεις να επικοινωνείς καλύτερα τις ανάγκες σου. Εσύ και ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται να έχετε την ίδια γλώσσα αγάπης, αλλά πρέπει να είστε ειλικρινείς για το τι χρειάζεστε ο ένας από τον άλλον.

Είναι δική σου ευθύνη να ενημερώνεις τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει για το τι χρειάζεσαι και να μην προτρέχεις σε συμπεράσματα και παρεξηγήσεις πριν ακούσεις και συζητήσεις, και αυτό ισχύει και για τα δύο μέλη που εμπλέκονται.

Ακόμα κι αν δεν θέλεις να πεις στον σύντροφό σου να σε εκπλήξει με λουλούδια, γιατί αυτό καταστρέφει τον αυθορμητισμό και την έκπληξη της χειρονομίας, είναι σημαντικό να το κάνεις έστω μια φορά.

Η νοοτροπία του «κάνε κάτι χαριτωμένο χωρίς να με ρωτάς» και οι προσδοκίες καθώς και η ιδανική εικόνα ενός συντρόφου που δημιουργεί ο καθένας με βάση τα δικά του πρότυπα και τις δικές του ανάγκες, μπορεί άδικα να σε κάνει να νιώσεις πως ο σύντροφός σου σε παραμελεί και δεν βάζει προσπάθεια στην σχέση σας. Αυτό έχει τη δύναμη να σε αφήσει να νιώθεις παρεξηγημένος και να απογοητευτείς ή ακόμα και να χαλάσει μια όμορφη σχέση χωρίς λόγο.

Unsplash

«Είναι φυσιολογικό να έχεις διαφορετικές γλώσσες αγάπης, αλλά το κλειδί είναι να είσαι ξεκάθαρος με τον σύντροφό σου για το τι χρειάζεσαι έναντι του να υποθέτεις ότι από τη στιγμή που γνωρίζουν, θα πρέπει να το κάνουν», λέει η ψυχοθεραπεύτρια και σεξολόγος Dr. Kristie Overstreet.

Οι σχέσης απαιτούν προσπάθεια και επικοινωνία. Ακόμα και αν έχεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους εκφράζεις την αγάπη σου συγκριτικά με αυτούς του συντρόφου σου, εάν υπάρχει θέληση και διάθεση για βελτίωση δεν θα αποτελέσει πρόβλημα σε μια υγιή σχέση. Με ειλικρίνεια και επικοινωνία, όχι μόνο θα μάθεις να εκτιμάς αυτά που κάνει ο σύντροφος σου για εσένα και θα είσαι πιο ευτυχισμένη, αλλά και θα ωριμάσεις, θα εξελιχθείς και θα έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου αγαπώντας κάθε πλευρά της σχέσης σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι κατανόηση, καλοσύνη και πολλή αγάπη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι 5 διαφορετικές γλώσσες αγάπης και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζουν τη σχέση σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα