Όχι, δεν μπορείς να διαβάσεις το ημερολόγιο της κόρης σου

11:07 10/8/2019 - Πηγή: iPop

Αν είσαι μητέρα, τότε σίγουρα θα έχεις μπει χιλιάδες φορές στον πειρασμό (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη) να διαβάσεις τις σημειώσεις, τα μηνύματα ή το ημερολόγιο της κόρης σου. Και μιλάμε μόνο για την κόρη επειδή συνήθως τα κορίτσια είναι εκείνα τα οποία καταγράφουν τις σκέψεις τους, αλλά φυσικά το ίδιο ισχύει κι εάν έχεις γιο ο οποίος ακολουθεί μια τέτοια τακτική.

Εμείς, όμως, σήμερα θα σου πούμε πως όχι, δεν μπορείς να διαβάσεις το ημερολόγιο

της κόρης σου και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό!

Φυσικά τις παρακάτω απόψεις δεν τις λέμε εμείς, αλλά οι ψυχολόγοι οι οποίοι ειδικεύονται στην ψυχολογία των παιδιών αλλά και των εφήβων.

Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής

To να διαβάσεις κρυφά το ημερολόγιο ή τις σημειώσεις του παιδιού σου, αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής. Κανένα παιδί δεν αντιδρά θετικά όταν νιώθει ότι οι γονείς σου δεν το εμπιστεύονται και προσπαθούν  «ύπουλα» κατά εκείνο να μάθουν τις σκέψεις του.

Όσες ανησυχίες κι αν έχεις θα πρέπει να τις συζητήσεις κατευθείαν με το παιδί σου και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιλέξεις την οδό της «κατασκοπείας». Το μόνο που θα καταφέρεις είναι η κόρη σου να αντιδράσει με θυμό.

Δίνεις το κακό παράδειγμα

Εάν δεν σεβαστείς εσύ την ιδιωτική ζωή του παιδιού σου, πώς περιμένεις στο μέλλον να σεβαστεί εκείνο τη ζωή των άλλων; Με το να μη σέβεσαι βασικές αρχές, δίνεις στο παιδί σου το κακό παράδειγμα και ως γνωστόν τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών τους, ειδικά εάν είναι σε ευαίσθητη ηλικία.

Λιγότερη εμπιστοσύνη

Αν «κατασκοπεύεις» το παιδί σου και το καταλάβει, το αποτέλεσμα θα είναι να σου έχει λιγότερη εμπιστοσύνη. Και αυτό θα το έχεις προκαλέσει από μόνη σου καθώς εσύ ήσουν εκείνη η οποία πρώτα δεν του έδειξες εμπιστοσύνη.

Επειδή είσαι γονιός, πολλές φορές γίνεσαι καχύποπτος χωρίς να υπάρχει λόγος και νιώθεις συνεχώς ότι το παιδί σου σου κρύβει πράγματα τα οποία θα το βλάψουν. Δεν είναι, όμως, πάντα έτσι. Μην αφήσεις την υπερβολική ανησυχία σου να βλάψει τη σχέση σου με το παιδί σου.

Το άρθρο Όχι, δεν μπορείς να διαβάσεις το ημερολόγιο της κόρης σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα